Cum păstrezi energiile pozitive în casa ta – Secretele Feng Shui

1 77046 original jpg jpeg

Una dintre regulile esenţiale ale ştiinţei Feng Shui subliniază importanţa ordinii şi curăţeniei în casă. Prin aplicarea corectă a regulilor Feng Shui în amenajarea acesteia, veţi avea armonie, bucurie şi prosperitate în familie.

Pentru fiecare funcţiune a casei există reguli de amenajare specifice. În acelaşi timp sunt reguli generale care se pot aplica oriunde, printre care fluiditatea între spaţii pentru libera circulaţie a energiei, obiecte (mobilier, accesorii, decoraţiuni) cu forme regulate şi colţuri rotunjite- cele neregulate favorizează crearea unor puncte moarte, care obstrucţionează parcursul energiei chi, luminozitate – generează întotdeauna energie yang, iar energia solară este revigorantă, interioarele aerisite şi comode aduc abundenţă.

Livingul

Ideal este să fie plasat cât mai aproape de uşa principală. Nu întunecaţi niciodată livingul prin folosirea jaluzelelor sau a draperiilor prea groase.

Alegeţi canapele mari, optaţi pentru o măsuţă în mijloc, canapele şi fotolii în jurul ei. Mobila trebuie aranjată astfel încât accesul prin cameră să se facă uşor, fără obstacole. Nu este bine să fie înghesuită prea multă mobilă. Canapeaua şi fotoliile trebuie poziţionate în aşa fel încât, atunci când stăm pe ele, să nu vedem direct uşa în faţa noastră. De asemenea, nu este bine să stăm cu spatele la o fereastră sau direct lângă uşa principală, ci, mai degrabă, să avem în spate un perete.

Tablouri cu nemuritori sau cocori, pe podea, o corabie cu pânze, lujeri de bambus, un cal de paradă, evantaie, cristale, urne şi vaze, portrete de familie ilustrând ocazii fericite etc. sunt favorabile în camera de zi.

Nu este bine să lăsăm în sufragerie materiale pentru curăţenie. Ele simbolizează înlăturarea venitului, a sănătăţii şi prosperităţii…

Descoperă cum poţi păstra energia pozitivă în casa ta pe casoteca.ro

image