Cum poţi depista la timp lupusul

1 79987 original jpg jpeg

Lupusul este o boală cronică severă care atacă ţesuturile şi organele. Poate fi confundat cu uşurinţă cu alte afecţiuni, de aceea este bine să îi cunoşti simptomele pentru a putea beneficia de tratament cât mai repede posibil.

Cum se manifestă

Printre cele mai întâlnite simptome se numără:-respiraţia greoaie-durerile de cap-senzaţia persistentă de oboseală-erupţiile cutanate-iritaţia facială care se prezintă sub forma unor aripi de fluture-anemia-febra-durerile în piept-faţa umflată, în special în jurul ochilor

Cauzele pentru care apare

Lupusul apare pe fondul unui sistem imunitar slăbit, ajungând să atace ţesuturile sănătoase. Din păcate, nu a fost identificată cu exactitate cauza apariţiei acestei boli, însă se presupune că apare din cauza predispoziţiei genetice sau a stilului de viaţă. Printre cei mai cunoscuţi factori care pot determina declanşarea lupusului se numără:

-fumatul

-stresul

-expunerea excesivă la razele ultraviolete

-folosirea anumitor medicamente, de exemplu cele pentru tensiunea arterială

Cum se poate ameliora

Există mai multe forme de tratament, în funcţie de la caz la caz, alegând-o pe cea mai potrivită pentru tine împreună cu doctorul tău. Acesta îţi poate recomanda administrarea medicamentelor imunopresoarelor, corticosteroizii, acupunctura, medicamentele homeopate, suplimentele de Omega-3 sau vitamina D.