Cum poţi promova armonia în relaţia cu persoana iubită?

1 pat 1 jpg jpeg

Există mai multe modalităţi prin care poţi crea o atmosferă frumoasă în casă, în ideea de a îmbunătăţi relaţia de dragoste.

În acest material ne vom axa pe sfaturi de decorare, idei prin care poţi transforma mediul într-un loc liniştit, propice relaxării şi bunăstării, ceea ce îmbunătăţeşte armonia în relaţie.

1. Un colţ Zen în casă poate promova armonia în relaţie

Casa în general trebuie să fie primitoare şi plăcută, energia să fie benefică şi relaxantă. Camera de zi este cea mai mare şi în mod ideal, situată la intrare. În acest spaţiu, atmosfera ar trebui să fie caldă, pentru că aici sunt primite rudele şi persoanele dragi.

Dormitorul trebuie să aibă o energie liniştitoare, să fie în general o cameră plasată departe de intrarea în casă. Un colţ Zen este important în casă, pentru că acesta aduce o stare de pace şi echilibru, linişteşte mintea şi alungă gândurile negative.

2 pat 2 jpg jpeg

Oamenii care practică meditaţia au în casă un colţ Zen, un spaţiu în care experimentează mai bine emoţiile şi îşi dezvoltă creativitatea. Acest loc în care se practică meditaţia nu trebuie să fie într-un mediu zgomotos, el poate fi mic şi izolat. Meditaţia trebuie experimentată cu calm şi astfel poate deveni mai eficientă şi revigorantă. Oamenii care fac meditaţie tind să fie mai calmi şi echilibraţi şi astfel, au relaţii mai armonioase.

2. O stare de bine şi de sănătate

Nu uita niciodată de tine, de corpul tău şi de menţinerea sănătăţii. Este imposibil să vorbeşti despre fericire, armonie în relaţie şi echilibru în viaţă dacă te simţi rău şi ai probleme de sănătate. Pentru asta trebuie să ai ordine în casă, să faci sport, să consumi alimente de calitate, să dormi suficient şi în general să duci un stil de viaţă sănătos.

3 pat 3 jpg jpeg

Casa ta poate fi o sursă de fericire şi sănătate. Pentru asta trebuie să menţii curăţenia şi ordinea, pentru ca energia să fie bună, iar odată cu ea să vină şi sănătatea, prosperitatea şi fericirea personală. Potrivit specialiştilor în Feng Shui, dezordinea din hol poate crea obstacole în calea energiei pozitive, iar asta poate duce la certuri în relaţie şi la lipsă de bani. De asemenea, surse de energii negative sunt şi prosoapele vechi, petele de pe gresie, praful sau lucrurile împrăştiate.

O casă fără lucruri inutile şi deteriorate va atrage energie pozitivă, oameni buni, iar comunicarea cu ei poate fi pozitivă şi prietenoasă. Dacă locuinţa este plină de praf, nu este bine, deoarece asta va produce iritabilitate, oboseală şi stări de rău, care strică armonia în relaţia de cuplu.

3. Lenjeria de pat îmbunătăţeşte atmosfera şi decorul camerei

Pentru a avea o cameră armonioasă, un rol deosebit îl poate avea şi lenjeria de pat. După cum se ştie principala piesă de mobilier din dormitor este patul, care stă în centrul acestei camere şi deci confortul creat de el şi aspectul în ansamblu sunt importante.

4 pat 4 jpg jpeg

Dacă doreşti un stil tradiţional, poţi opta pentru un aşternut alb. Pentru un spirit modern poţi alege o culoare închisă, roşu, albastru sau negru. Dacă ai ajuns la concluzia că albul este ultra clasic şi vrei o culoare strălucitoare, poţi vedea modelele în tendinţele modei din colecţia de seturi de lenjerii de pat fabricate la Pucioasa. Alegerea lenjeriei de pat se face şi în funcţie de culorile folosite deja în decorul camerei, astfel încât aceasta, prin imprimeul colorat, să-i ofere un alt look, un stil puţin schimbat.

Pentru a crea o atmosferă plăcută seara în dormitor poţi adăuga câteva accesorii, precum sunt pernele decorative, moi şi pufoase, sau alte elemente din materiale strălucitoare, ori din blană artificială. Pernele aşezate pe pat creează impresia de decor, mai ales dacă sunt în culori diferite faţă de lenjeria sau cuvertura de pat. Modelele de perne din magazinele online sunt foarte diferite, prin alegerea lor se poate schimba destul de mult şi aspectul de design în dormitor.