Cum poţi refolosi 9 lucruri vechi

1 65965 original jpg jpeg

Nu tot ceea ce ţi se pare bun de aruncat nu-ţi mai poate fi util. Îţi dăm 9 motive să te gândeşti de două ori înainte de a te debarasa de lucruri care-ţi par nefolositoare.

1.Uleiul poate fi refolosit pentru a reda strălucirea pantofilor. Cu o lavetă curată îndepărtează murdăria,apoi cu o altă lavetă îmbibată cu ulei acoperă întreaga suprafaţă a feţei pantofului până luceşte.

2.O cutie mare de chibrituri o poţi folosi după golire pentru a-ţi crea propriul kit de cusut când pleci în concediu,în care să pui câţiva nasturi,câteva ace de cusut şi ace de siguranţă,aţă înfăşurată pe o  bucăţică de carton.

3.Cutiuţele care protejau pe vremuri casetele cu muzica ta preferată sunt ideale pentru purtarea perechii tale de căşti sau a micilor cabluri de transmisie de date.

4.Mănuşile pe care le porţi iarna „merg” cu tine în vacanţa din sezonul cald,dacă le foloseşti pentru a-ţi proteja ochelarii de soare.

5.Elasticele de cauciuc sunt de ajutor când vrei să pui pe umeraş articole de îmbrăcăminte care alunecă de pe el. Este de ajuns să pui benzile la capete şi toate vor sta la locul lor. De asemenea,cu elasticele poţi strânge un buchet de flori. Alege o vază largă la gură,transparentă şi joasă,întinde elasticul în jurul tulpinilor scurtate şi pune buchetul în apă.

6.Folia de aluminiu este utilă şi atunci când vopseşti. Acoperă cu ea clanţele uşilor şi mânerele ferestrelor pe care vrei să le acoperi cu vopsea şi nu vei mai avea nicio grijă că se murdăresc.

7.Un toc de ochelari vechi poate păstra foarte bine tot ce ai nevoie pentru îngrijirea unghiilor când mergi în vacanţă şi nu numai.

8.O sticlă în care a fost maioneză sau ketchup poate fi refolosită dacă torni în ea compoziţia de clătite. Când vei pune compoziţia în tigaie,vei avea şanse mai mici să murdăreşti aragazul,dacă torni compoziţia aşa.

9.Vechea bonetă de plastic pentru duş este minunată pentru a păstra în ea balerinii sau pantofii pentru a fi protejaţi de praf sau pentru a-i lua cu tine în concediu. 

Credit foto:Fotolia