Cum previi indigestia

1 79025 original jpg jpeg

Din cauza preparatelor extrem de gustoase din perioada sărbătorilor, multe persoane ajung să mănânce mai mult decât ca de obicei, fapt care poate duce cu uşurinţă la apariţia tulburărilor digestive. Pentru a le preveni, iată câteva sfaturi de care să ţii cont.

Consumă salate din plin

Nu lăsa să treacă nicio masă fără o salată. Consum-o alături de felurile de mâncare principale, în special dacă sunt din carne, pentru a îmbunătăţi digestia. Şi ai grijă ca salata să ocupe mai mult loc pe farfurie decât restul mâncării. La 2-3 ore distanţă, fă-ţi un desert sănatos, şi anume o salată de fructe, de exemplu o combinaţie dintre kiwi, mere şi portocale.

Bea apă infuzată

Apa la care adaugi felii de castravete, lămâie, ghimbir sau frunze de mentă te ajută să te bucuri de o uşoară curăţare a tubului digestiv şi totodată de un gust bun. Poţi adăuga şi scorţişoară, coriandru şi tot felul de legume sau fructe care îţi fac cu ochiul. Combină-le în funcţie de preferinţă şi vei remarca încă ceva în plus: pielea ta va avea o strălucire aparte şi un aspect sănătos.

Fă-ţi zilnic ceai din plante

Dacă eşti în căutarea băuturii care să-ţi îmbunătăţească digestia şi care să te ajute şi să slăbeşti în acelaşi timp, pentru că ştim cu toţii că în perioada sărbătorilor kilogramele în plus pot apărea cu uşurinţă, ceaiul din plante este soluţia. Printre cele mai bune opţiuni se numără ceaiul verde, cel de muşeţel sau de mentă. Te ajută să rămâi hidratată, să previi balonarea şi să reglezi sistemul digestiv.

Mănâncă lactate

Acestea conţin bacterii bune, probiotice şi te păzesc de senzaţia neplăcută de balonare, în special după mesele încărcate din perioada sărbătorilor. Consumă zilnic un kefir la micul dejun.

Ai grijă la alimentele cu sodiu

Un bun truc pentru a preveni indigestia este să eviţi alimentele cu un conţinut mare de sodiu. Stai departe de mâncarea procesată.