Cum reduci numărul alergenilor din casa ta

1 62242 original jpg jpeg

Casa ta ar trebui să fie acel refugiu departe de orice alergie şi urmă de poluare. Şi chiar poate fi! Există o mulţime de lucruri pe care le poţi face în interiorul casei tale, pentru a reduce nivelul de alergeni.

Menţine o „atmosferă” răcoroasă şi uscată în casă!

Trebuie cu orice preţ să încerci să menţii o temperatură optimă în casă,astfel încât să elimini posibilitatea dezvoltării mucegaiului şi prafului,care duce şi la înmulţirea acarienilor sau a gândacilor de apartament. Pentru a menţine un nivel optim,este nevoie să aeriseşti zilnic şi dacă ai cum,să porneşti şi aerul condiţionat,împreună cu un dezumidificator. 

Scapă delucrurile jilave din casă!

Inundaţiile sunt la ordinea zilei,mai ales dacă stai la bloc,aşa că în cazul vreuneia,ai grijă să scapi de toate obiectele care au intrat în contact cu apa. Mă refer aici la mochetă,preşuri... Curăţă-le dacă ai posibilitatea şi usucă-le bine! Dacă nu poţi face asta,scoate mocheta,pentru că şi aşa mucegaiul nu va întârzia să apară!

Îţi plac covoarele? Alege unele de dimensiuni mici

În mod evident,parchetul,gresia şi linoleumul sunt materialele ideale,pentru persoanele sensibile şi predispuse la alergii,însă dacă îţi doreşti neapărat şi o suprafaţă moale şi călduroasă,alege un covoraş de dimensiuni medii sau mici,pe care să-l poţi spăla des.  

Dă cu aspiratorul des!

Dacă ai în casă covoare,aspirarea frecventă este o necesitate. Atunci când ai grijă să aspiri în mod regulat şi să păstrezi şi o umiditate scăzută în casă,alături de alte măsuri de precauţie,nivelul de alergeni din casa ta va scădea suficient de mult,pentru ca tu să poţi duce o viaţă sănătoasă. Aspiră covoarele cel puţin o dată pe săptămână şi şterge praful peste tot în casa.