Cum să ai dinţi superbi fără să mergi la dentist

1 70600 original jpg jpeg

Poţi să ai o dantură superbă şi fără să apelezi la albire dentară sau la alte procedee recomandate de dentist. Trebuie doar să urmezi sfaturile de mai jos!

Foloseşte bicarbonat şi fructe crude

Bicarbonatul de sodiu alimentar poate îndepărta petele rămase pe dinţi de la cafea,vin roşu,tutun,ciocolată. De două ori pe lună,adaugă un pic de praf de bicarbonat pe periuţa de dinţi şi periază-i,apoi clăteşte. Foloseşte pastă de dinţi cu bicarbonat de sodiu sau mestecă din timp în timp bucăţi de măr,pară,morcovi sau ţelină,care stimulează secreţia de salivă,menţinând astfel albeaţa dinţilor.

Scapă de aciditatea gastrică

Refluxul acid,cauzat de aciditatea gastrică,atacă emailul dinţilor,făcându-i mai sensibili la atacul bacteriilor. Consumă mai puţin alcool,cafea,ciocolată,băuturi acidulate,ceai,ceapă şi usturoi,prăjeli. Fă tratamente contra acidităţii gastrice.

Înlocuieşte mai des periuţa de dinţi

Periuţa de dinţi se toceşte,ca orice alt instrument de curăţare. Periuţele vechi acumulează o colecţie întreagă de bacterii,care nu se mai duc la clătire. Specialiştii recomandă schimbarea periuţei la fiecare 4 -6 luni.

Foloseşte aţa dentară

Înainte de a te peria pe dinţi,foloseşte aţa dentară. Vei elimina astfel resturile acumulate în spaţiile interdentare,ceea ce face ca perierea ulterioară să fie mai eficientă. La nevoie,foloseşte scobitori – fără a exagera.

Mănâncă mai multă brânză

Caseina,proteinele şi calciul din brânză au efect benefic asupra emailului dentar,reducând demineralizarea. Dacă incluzi în dietă brânză,precum şi alimente bogate în vitamina D(care ajută la mai buna absorbţie a calciului),vei dobândi,în timp,o dantură mai albă şi mai strălucitoare.



Recente