Cum să ai mai mult spaţiu în bucătărie

1 61787 original jpg jpeg

Pereţii zugrăviţi în culori calde, mobila în culori deschise, cât şi rafturile suspendate sunt câteva dintre secretele care fac orice bucătărie să fie mai spaţioasă. Află şi alte trucuri care vor face ca bucătăria ta să arate mai mare.

Mesele extensibile,ideale

În orice bucătărie,este nevoie de mult loc,lucru de care trebuie să ţii cont atunci când alegi masa. Pentru bucătăriile mici,cele mai bune sunt mesele rabatabile,care nu ocupă spaţiu aproape deloc. Şi o masă pliantă este la fel de utilă,mai ales că o poţi folosi doar atunci când luaţi cina,iar în restul timpului o puteţi depozita în debara sau în balcon.

Pentru bucătăriile de dimensiuni medii,mesele extensibile,dar şi cele rotunde,confecţionate din lemn,sunt alegerile ideale. Şi încă un pont:o masă poate fi montată şi pe colţ,dacă alegeţi să faceţi una la comandă.

Zugrăveşte în alb

Dacă locuieşti într-un apartament cu o bucătărie mică,ideal pentru pereţi este albul,pentru că dă senzaţia de lărgime. În acelaşi timp,este simplu şi primitor,astfel încât toată familia să se simtă în largul ei atunci când se află la masă. Şi musafirii vor fi încântaţi.

Perdelele din dantelă,pentru luminozitate

Este indicat să nu foloseşti perdele din materiale groase,ci unele micuţe,din dantelă. Sunt indicate surse de lumină cât mai multe,de aceea nu ezita să aplici spoturi pe dulapuri. Pentru o bucătăriepersonalizată,poţi lipi diverse autocolante pe faianţă. Totodată,pe rafturi,pune şi obiecte de decor,precum o vază cu flori sau un ceas.

Alege rafturi suspendate

Ideal este să ai cât mai multe rafturi suspendate,pe care să depozitezi o parte din farfurii şi pahare,dar şi solniţe. De asemenea,indicat ar fi să alegi un dulapmai mare,cu mai multe sertare,pe care să-l aşezi lângă masca de chiuvetă.

Aici vei putea depozita saci,pungi sau şerveţele. Însă ai grijă să nu montezi dulapul în apropierea aragazului,căci,de fiecare dată când vei găti se va murdări.

Mai citeşte şi:

Trucuri pentru a scăpa de bacteriile din bucătărie

Soluţii la îndemână pentru curăţarea bucătăriei