Cum să cureţi mobila din lemn şi cum să o lustruieşti profesionist

cum să cureţi mobila din lemn jpeg

Lemnul este un element elegant şi de bază din casele noastre, fie îl ai pus în bucătărie, sufragerie sau în camere. Este un material perfect şi preferat de multă lume pentru că dă un aspect mai rustic casei, făcând-o mai frumoasă. Iată cum să cureţi mobila din lemn.

Cu toate acestea,te poate costa mult ca să-l întreţii. Sunt câteva sfaturi pe care le poţi urma,care sunt eficiente şi economice şi,care pot oferi aceleaşi rezultate ca şi produsele chimice.  

Cum să cureţi mobila din lemn - Iată care sunt trucurile care te ajută să cureţi mobila: 1. Lustruieşte cu ulei de migdale

Sunt aproape sigură că ai auzit de folosirea uleiului de migdale ca un tratament de zi cu zi în frumuseţe. Se poate preveni apariţia liniilor fine şi a ridurilor,poate trata pielea uscată şi părul uscat.

Dar ştiai că uleiul de migdale este foarte util pentru îngrijirea materialelor cum este lemnul? Este bun şi este folosit pentru mobila din lemn şi parchetul. Acesta repară lemnul care s-a uscat,dându-i netezire suprafeţei,îi dă strălucire,oferă protecţie pentru mobilier pe până la 15 zile,şi în plus,oferă rezultate foarte bune pentru suprafeţe cum sunt mesele,scaunele şi parchetul.

Dacă te întrebi cum să cureţi mobila din lemn cu ulei de migdale, iată ce trebuie să ştii. Pentru a folosi uleiul de migdale ca să cureţi mobila,ai nevoie de 2 linguri de apă,2 linguri de ulei de migdale şi o pânză de bumbac,uscată. Nu folosi niciodată apă fierbinte,deoarece amestecul apei cu uleiurile esenţiale,le va face să-şi piardă din proprietăţile lor benefice. Pune amestecul într-un vas,amestecă şi umezeşte cârpa. Foloseşti acea cârpă umedă pentru a şterge mobila din lemn. O laşi să se usuce singură.

2. Cum să cureţi mobila din lemn - Suprafeţe dificile de curăţat

Fiecare casă are suprafeţe care sunt dificil de curăţat,fie că este vorba de podea,figurine sau balustrade de lemn de pe scări. Acestea acumulează praf peste timp şi încep să se înnegrească. Ce putem face? Dacă o să acorzi puţină atenţie,vei vedea cât de uşor este să ai grijă de lemnul deteriorat.

Ai nevoie de o cană de apă,jumătate de cană de oţet alb şi o pânză de bumbac. Pune într-un vas cele două ingrediente şi umezeşte cârpa cu el. Foloseşte-o pentru a curăţa suprafeţele murdare şi cele care au depus prea mult praf. Vei obţine rezultate foarte bune.

3. Spală pardoseala din casă

Cum să cureţi mobila din lemn - Ai pardoseli din lemn în casă? Dai mulţi bani pe produsele să îngrijit pentru a le menţine strălucitoare?

Ai nevoie de acest truc simplu pentru a încerca să-i redai strălucirea

. Vei vedea cum va oferi acelaşi rezultat.

Ai nevoie de o cană de apă caldă,jumătate de cană de oţet alb şi 10 picături de ulei esenţial de arbore de ceai. Acest ulei oferă multe beneficii. Este un bun dezinfectant natural,singurul pe care îl poţi găsi,în plus,este ideal pentru tratarea suprafeţelor afectate de timp,redând strălucirea şi curăţirea suprafeţelor care şi-au pierdut din luciu.

Pentru a curăţi podeaua ai nevoie de apă caldă,nu fierbinte,adaugă oţetul şi cele 10 picături de ulei de cei de arbore. Şterge pe jos cu acest amestec,iar în câteva momente vei observa că acesta este mai strălucitor. În plus,oferă şi o aromă plăcută.