Cum să decorezi camera copilului

1 73883 original jpg jpeg

Nu contează cum arată sau cum este mobilată. Camera copilului însă trebuie să fie veselă, în tonuri vii şi cât mai prietenoasă.

Iar decorarea ei va fi distractivă mai ales dacă implici şi copiii. Însă trebuie să ţii cont de anumite lucruri atunci când decorezi camera copilului.

Cele trei cuvinte după care trebuie să te ghidezi atunci când ţi-ai propus o schimbare sunt:siguranţă,spaţiuşi depozitare. În primul rând,dacă  “prichindelul” tău se află în primii ani de viaţă,el are  nevoie de tot spaţiul din lume pentru a alerga,sări şi juca fără a se răni. Acesta este cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont. Astfel că,în timp ce îţi propui să faci camera simpatică şi frumoasă,trebuie să acorzi suficientă atenţie şi siguranţei.  Asta înseamnă în primul rând,fără colţuri şi margini ascuţite,astfel că mobile,adică patul,măsuţa de studio sau alt tip de măsuţă trebuie să aibă marginile rotunde. Puteţi încerca şi ca pereţii să aibă margini rotunjite şi moi.

La fel de bine trebuie să aveţi în vedere şi suprafaţa podelei,care nu trebuie să fie lucioasă sau alunecoasă. Puteţi opta pentru o mochetă care să acopere gresia sau parchetul,cel puţin până mai creşte copilul.

Apoi,nu uita să “maschezi”,să ascunzi prizele. Ca să nu-şi bage degetele,creioanele sau jucăriile.

Un alt factor important este înălţimea ferestrelor. Cele din camerele copiilor ar trebui ori să fie plasate relative mai sus ori să fie protejate. N-aţi vrea să puneţi în pericol un copil mai ştrengar care e tentat să se cocoaţe până la nivelul ferestrei.

Pentru a crea cât mai mult spaţiuaţi putea opta pentru  paturi compacte,canapele extensibile sau paturi supraetajate. Astfel se creează spaţiu suficient pentru joacă în timpul zilei.

Ultimul pont,dar în mod clar nu cel mai puţin important este legat de spaţiul de depozitare. Copiilor,oricât de mare ar fi acesta,întotdeauna li se va părea insuficient. Astfel,pentru depozitarea jucăriilor sau a hainelor,puteţi opta pentru sertare de diverse dimensiuni la înălţimea copilului.

Citeşte şi:

Tablouri pentru camera copilului

Cele mai bune idei pentru camera copilului