Cum să faci un ceai medicinal

1 69105 original jpg jpeg

Ceaiurile sunt un mod excelent de a consuma mai multe lichide în fiecare zi. Cele mai benefice pentru organism sunt cele care au proprietăţi medicinale şi curative. Ceaiul medicinal din mere, scorţişoară, anason şi cuişoare este o băutură delicioasă şi foarte sănătoasă.

Proprietăţile ceaiului de mere

Consumând ceai din mereeste o modalitate uşoară şi excelentă de a beneficia de substanţele nutritive ale acestui fruct delicios. Merele sunt o sursă de vitamina A şi potasiu. O mică parte din acest fruct are 159 de mg de potasiu şi 73 de vitamina A. Atunci când bei ceai de mere,proprietăţile acestuia rămân active,motiv pentru care este benefic pentru sănătate.

Proprietăţile ceaiului de scorţişoară

Ştim deja că scorţişoara este considerată un condiment afrodisiac,dar conţine şi vitamina B1,motiv pentru care este recomandată celor care suferă de diabet zaharat de tip 2,deoarece ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. În plus,acest ceai oferă mai multe substanţe nutritive,cum sunt fier,fibre dietetice şi calciu,care ajută sistemul digestiv. A fost demonstrat că reduce nivelul colesterolului rău din sânge.

Proprietăţile ceaiului de anason

Pe lângă faptul că este un ceai aromat,este considerat o infuzie de medicament. Printre proprietăţile sale curative,ajută şi la îmbunătăţirea sistemului digestiv. Are proprietăţi antiinflamatorii,este expectorant şi anti-tusic,şi în plus,ajută la calmareşi relaxare. Este bun de băut pentru reglarea perioadelor menstruale.

Proprietăţile ceaiul de cuişoare

Ceaiul de cuişoare este o infuzie excelentă care luptă împotriva infecţiilor vaginale,deoarece conţine oleorăşină. În plus,are proprietăţi curative pentru sănătatea orală. Previne formarea de plăci şi ameliorează durerile. În plus,are proprietăţi antioxidante,care activează metabolismul şi previne apariţia bolilor legate de vârstă.

Iată cum poţi face ceai medicinal:Ingrediente

-Un măr

-Anason

-Cuişoare

-Un baton de scorţişoară

-Apă

-Zahăr

Mod de preparare

Spală mărul şi taie-l în bucăţi mici,cu ajutorul unui cuţit de bucătărie. Nu îndepărta coaja,doar seminţele. Într-o oală de dimensiuni mici,pune 5 căni de apă la fiert,în care pui bucăţile de măr şi le laşi să fiarbă 6 minute.

Adaugă cuişoarele,anasonul şi scorţişoara în amestec şi lasă-le pe toate trei să fiarbă până la opt minute. Strecoară amestecul şi pune-l într-un recipient. Apoi adaugă zahăr,atât cât crezi că este necesar. Amestecă în el cu o lingură de lemn,până când se dizolvă. Dacă-l bei fără zahăr,atunci nu pune. Asta este tot. Poţi servi ceaiul,care poate sta la frigider până la 3 zile.

Credit foto:www.steptohealth.com



Recente

Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg
pyjamas jpg
Exercitii de Pilates la perete  Sursa foto shutterstock 2439190907 jpg
Omleta cu spanac si fasole verde  Sursa foto shutterstock 1305046762 jpg
toaletă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 528917929 jpg
Rulada cu crema de vanilie si mandarine  Sursa foto shutterstock 2373229325 jpg
shutterstock 383146987 jpg
Patrick Swayze  foto   Shutterstock jpg