Cum să îţi faci draperii din sticle de plastic

1 58613 original jpg jpeg

După utilizare, sticlele de plastic pot fi foarte practice, deci nu le arunca. Poţi alege să le reciclezi, sau le poţi transforma în adevărate opere de artă pentru a-ţi decora casa sau grădina într-un mod mai neobişnuit.

Draperiile din sticle de plastic pot fi o alternativă ieftină şi foarte practică atunci când nu dispui de foarte mulţi bani,dar doreşti o schimbare în căminul tău.

De ce ai nevoie

Ai nevoie de sticle din plastic şi aţă care să se potrivească la culoare cu sticlele. Mărimea acestora o stabileşti tu,în funcţie de preferinţă. Şi numărul acestora îl stabileşti tu în funcţie de dimensiunile pe care vrei să le aibă draperia. Cu cât aceasta va fi mai mare,cu atât numărul de sticle de plastic va creşte.

Citeşte şi:

Draperii şi perdele care-ţi încălzesc casa

Decor cu aer de vacanţă în locuinţa ta

Pasul 1

Cu un cuţit,sau cu o foarfecă mai mare taie fundul sticlelor. Vei obţine o floare din plastic.       

            

2b85cd02a2bc15f02db1360f0dac43d7 jpg jpeg

Pasul 2

Cu un ac încins,formează două găuri mici în această floare,prin care vei trece aţa. Ai grijă ca aţa să fie destul de lungă. Lungimea ei îţi va da lungimea draperiilor. De preferat ar fi să optezi pentru aţă puţin mai groasă,pentru o rezistenţă garantată.

Pasul 3

Formează lanţuri din aceste flori. Dacă vrei ca draperia să fie mai lată faci mai multe lanţuri.

Foloseşte-ţi imaginaţia

Dacă vrei un aspect mai elegant,optează pentru sticlele transparente,pentru a obţine flori transparente. Dacă îţi doreşti o draperie mai colorată,vopseşte aceste flori în culori diferite,în funcţie de locul în care vrei să pui draperia.

Sursa foto:www.stumbleupon.com