Cum să te binedispui instantaneu

1 79818 original jpg jpeg

Starea de spirit ne este afectată de lucrurile negative de care ne lovim în fiecare zi, iar acest obicei întins pe o perioadă  mai lungă duce la depresie şi anxietate. Dar pentru a învinge negativitatea, ar trebui să gândim pozitiv şi să fim mulţumite de viaţa pe care o avem. Depinde numai de noi să scăpăm de această problemă care ne poate îmbolnăvi!

Schimbarea obiceiurilor ajută la îmbunătăţirea stării de spirit. Iată ce ar trebui să faci pentru o viaţă plină de pozitivitate şi bucurie:

Mănâncă ciocolată neagră

Studiile au arătat că ciocolata neagră (70-80% cacao) creşte nivelul de serotonină din creier – numit şi hormonul fericirii -, care îmbunătăţeşte starea de spirit şi accentuează sentimente de pozitivitate. În plus, substanţele nutritive prezente în ciocolata neagră reduc nivelul de cortizol – hormonul stresului. Mănâncă în fiecare zi câte două cuburi de ciocolată neagră pentru a stimula starea de spirit.

Expune-te la soare

De la soare asimilăm vitamina D, dar întregul organism are nevoie de beneficiile soarelui, chiar şi creierul. Lumina soarelui şi vitamina D provoacă creşterea cantităţii de serotonină, care reduce stresul şi depresia. Expune-te la soare cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

Râzi, râzi mai des

Ştiai că râsul are beneficii asupra sănătăţii? Râsul reduce nivelul de cortizol, plus că eliberează în creier hormoni de tip endorfinici care ajută la îmbunătăţirea stării de spirit. Nu-ţi fie frică să râzi!

Practică exerciţii

Ai observat vreodată că te-ai simţi mult mai bine după ce ai făcut nişte exerciţii?  În timpul antrenamentului fizic sunt eliberate în creier endorfine - ca răspuns la stimuli precum stresul, teama sau durerea -, care îmbunătăţesc starea de spirit şi induc pozitivitatea. Plimbarea, înotul, exerciţiile aerobice sunt foarte benefice. Sportul are beneficii şi asupra sănătăţii mintale.

Mănâncă şofran

Folosit de-a lungul timpului în medicina tradiţională chineză şi indiană, şofranul acţionează ca un antidepresiv şi creşte nivelul de serotonină, el fiind recomandat pentru schimbările de dispoziţie care apar în timpul menstruaţiei. Pune un sfert de linguriţă de şofran într-un pahar cu lapte sau apă (calde). Se bea dimineaţa sau seara.

Credit foto: