Cum să-ţi aranjezi florile cu stil chiar acasă la tine

1 67701 original jpg jpeg

Să aranjezi cu stil flori într-un vas este o artă. Tehnica artistică a aranjării florilor dupa reguli străvechi este numită Ikebana sau arta tablourilor vii, cea care ne ajută să avem în casa noastră buchete de flori spectaculoase.

Pornind de la conceptul de bază „aranjament floral simplist prin natura sa”,acesta reprezintă o adevărată formă de artă de care te poţi bucura,precum şi a adăuga echilibru şi armonie în design-ul casei tale.

Dar pentru a creea armonie şi un decor plăcut în căminul tău,trebuie să cunoşti câteva reguli specifice şi necesare cum ar fi forma imperfectă,neregularitatea,înfăţişarea simplă,săracă,dar în acelaşi timp delicată şi fragilă. Conform unei anumite concepţii estetice,aranjamentul nu trebuie să copieze natura,ci să o corecteze. Trebuie să folosiţi tulpini,ramuri desfrunzite şi frunze pentru a evidenţia aranjamentul. Echilibrul compoziţei este evident în alegerea de plante,vaze,şi plasarea ramurilor.

Aranjamentul simbolistic este reprezentat de trei linii care semnifică cerul,omul şi pământul. Cerul este cea mai lungă tulpină. Aceasta este linia principală,unde se folosesc ramuri sau crengi. Este important să alegi ramura care este cea mai lungă,cea mai frumoasa şi are cea mai puternică curbă. Simbolul al doilea-omul este un dreptunghi care semnifică tulpina de dimensiune medie şi sugerează un om în picioare pe pământ. Aceasta se înscrie pe linia principală. Şi al treilea simbol-pământul este un triunghi şi este cel mai scurt stem. El exprimă un vârf de munte de pe pământ. Această linie este în echilibru cu cerul şi omul.