Cum să-ţi decorezi casa în stil Feng Shui

1 60109 original jpg jpeg

Asiaticii cred că modul în care este amenajată casa îţi poate influenţa relaţiile cu ceilalţi, sănătatea şi starea sufletească. Ţine cont de câteva reguli simple pentru a face din casa ta un spaţiu de relaxare, în care să te încarci cu energie pozitivă.

Holul

Ar trebui să fie larg şi luminos. Îl poţi decora cu plante şi poţi aşeza aici un ceas. Acesta degajează energie benefică. Nu pune oglinda în faţa uşii de la intrare.

Sufrageria

Trebuie să fie călduroasă şi primitoare. Ideal ar fi să se găsească imediat lângă intrare. Zugrăveşte-o în culori vii şi vesele şi lumineaz-o bine. Ar trebui să ai o masă joasă şi două fotolii aşezate în faţa canapelei. Nu pune niciun scaun după uşă şi nu îngrămădi mult mobilier. Dacă ai un televizor aici,nu orienta toate scaunele înspre el pentru că îl transformi în elementul dominant. Completează cu un acvariu sau o fântână,plante verzi,buchete de flori,o statuetă sau un tablou reprezentând o pereche de îndrăgostiţi.

Dormitorul

Trebuie să favorizeze energia yin liniştitoare. Ar trebui să fie mai departe de intrarea în casă. Ideal,patul trebuie aşezat cu capul înspre un perete fără ferestre,în diagonală faţă de uşă. Distanţa dintre marginile patului şi pereţi trebuie să fie egală, pentru a favoriza armonia în cuplu. Renunţă la elementele care pot perturba somnul: oglizi, aparate electrice, culori tari, plante, corpuri de iluminat situate deasupra patului. Evită să ţii în dormitor un acvariu sau tablori şi fotografii reprezentând marea.

Baia

Ar trebui să fie la marginea locuinţei. Baia ideală este cât mai mică,bine luminată şi curată. Include o oglindă mare şi zugrăveşte în albastru,alb,negru sau verde,culori în armonie cu apa.

Bucătăria

Nu pune cuptorul în mijlocul bucătăriei deoarece poate genera conflicte în familie. În general,centrul oricărei încăperi trebuie să rămână liber. Nu ţine obiecte ascuţite la vedere şi evită să atârni cratiţele sau orice altceva prin bucătărie. Se crede că obiectele suspendate exercită o presiune negativă asupra locuitorilor.

Important!

În general, evită unghiurile ascuţite. Şi mai ales, păstrează ordine în casă. Energia nu poate circula într-o casă dezordonată. Aranjează, aruncă ceea ce nu-ţi trebuie şi eliberează spaţiul.