Cum scapi de grăsimea de pe dulapurile din bucătărie

1 68368 original jpg jpeg

Cine găteşte ştie: pe dulapurile din bucătărie se formează o pojghiţă de grăsime, greu de îndepărtat atunci când te apuci de curăţenie. Iar dacă încerci să cureţi doar cu apă, atunci îţi dai repede seama că nu ajungi nicăieri

Dacă vrei să încerci soluţiile chimice,acestea pot dăuna mobilierului. CasoTeca îţi spune cum scapi de grăsimea de pe dulapurile din bucătărie.

Petele de ulei sunt o parte inevitabilă atunci gând găteşti,în ciuda tuturor măsurilor de precauţie pe care le iei. După un timp,aceste pete de ulei formează o peliculă greu de îndepărtat.

Cele mai afectate zone de această problemă sunt dulapurile,filtrele de la hotă,dar şi partea exterioară a hotei decorative. Să încerci să cureţi grăsimea cu o cârpă uscată sau umedă este un adevărat chin,consumi timp şi energie şi nu ajungi la niciun rezultat.  Iată mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi culoarea dulapurilor din bucătărie.

Valorosul oţet

Oţetul nu se foloseşte doar la murături,ci are şi proprietăţi de îndepărtare a grăsimii. Pune pe o cârpă uscată oteţ nediluat şi şterge dulapurile. Clăteşte apoi cârpa cu apă caldă,stoarce-o bine şi şterge din nou dulapurile până îndepărtezi oţelui. Apoi şterge-le cu şerveţele de hârtie şi fii atentă dacă au mai rămas sau nu pete.