Cum scapi rapid de diversele tipuri de pete

1 69344 original jpg jpeg

Hainele, mobila, covorul se pătează uşor. Află câteva trucuri pentru a elimina şi cele mai dificile pete!

Petele de ulei de pe covor

Presară peste pata de ulei şerveţele absorbante,până ce nu mai rămân deloc urme pe bucata de hârtie. Apoi,înmoaie o cârpă curată în alcool dublu distilat şi tamponează cu grijă locul afectat,mai întâi spre margine,apoi spre centru. Nu freca pata,rişti să întinzi uleiul pe o suprafaţă mai mare.

Petele de pe perdele

Dacă ai perdele de satin,spălare prea agresivă,la temperaturi mari şi cu detergent puternic,va duce la pierderea luciului şi strălucirii materialului. Mai bine nu le spăla:scutură-le des de praf şi optează pentru curăţare chimică. Petele se scot prin tamponări uşoare cu o cârpă curată,înmuiată în apă călduţă şi săpun lichid.

Petele de ulei pe haine

Amidonul de porumb este cea mai bună soluţie în acest caz. Presară peste pată amidon,lasă o jumătate de oră,apoi şterge locul cu o cârpă curată şi umedă. După aceea,înmoaie locul pătat în apă foarte fierbinte,amestecată cu detergent lichid de vase. Lasă un timp,apoi spală toată haina şi lasă la uscat.

 Petele de ulei  de pe mobilă

Dacă husa canapelei sau fotoliului sunt pătate cu ulei,presară deasupra pudră de talc şi lasă un timp – circa 30 minute-  pentru a permit absorbţia uleiului. Într-un final,perie excesul de pudră,cu o periuţă de dinţi veche – dar curată.

Soluţie inedită pentru petele de rugină

Petele de rugină de pe nasturi sau de pe haine pot fi eliminate cu suc carbogazos. Toarnă câteva picături pe o cârpă şi freacă bine locul cu rugină. Spală apoi cu săpun,clăteşte,usucă rapid.