Cum te păcăleşti atunci când cumperi carne din supermarket

1 84412 original jpg jpeg

Rafturile supermarketurilor sunt pline de tot felul de produse, mai ales în această perioadă. De pe masa de Crăciun nu poate lipsi carnea de porc, iar în ultima vreme, nici cea de pui. Numeroase preparate  ne fac cu ochiul, însă nu toate sunt bune pentru sănătatea noastră. Tu ştii cum să alegi carnea corect?  

Iată ce trebuie să ştii atunci când cumperi carne. Sunt câteva indicii pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când cumperi carne proaspătă:

Carne de porc

Alegeţi bucăţi de carne de porc de culoare roz, ferme la atingere, tari, cu fibrele dense, cu grăsime albă sau roz-alb. Mare atenţie şi la miros, acesta fiind unul din principalii indicatori.

Este indicat să nu cumpăraţi niciodată carne condimentată sau marinată, acesta fiind modul în care unii comercianţi ascund mirosul cărnii de proastă calitate sau chiar alterată.

În cazul produsului care provine de la porci tineri, carnea este roz-albicioasă şi are o consistenţă moale, în timp ce la porcii bătrani, carnea este de o culoare ceva mai închisă.

image

Carne de pasăre

Carnea şi produsele de pasăre ar trebui să se simtă reci la atingere. Nu cumpăraţi produse care nu au fost depozitate la temperaturi corespunzătoare, scrie dougthecook.com, citat de exquis. Culoarea pielii de curcan Raw este alb-crem. Culoarea de sub piele ar trebui să fie rozalie.

Alegeţi pachetele care sunt înfăşurate strâns şi care nu au perforări. Asiguraţi-vă că ambalajele nu conţin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuaţie de temperatură sau o depozitare îndelungată.

image

Carne de vită

Alegeţi carnea de vită de o culoare roşu purpuriu. Roşu purpuriu este tipic cărnii de vită ambalată în vid. Odată expusă la oxigen, carnea de vită va căpăta o culoare roşu aprins. Carnea de vită trece printr-o serie de modificări de culoare în timpul perioadei de valabilitate. Aceste schimbări sunt normale.

Citeşte şi: A mâncat carne după 4 ani de dietă vegetariană, iar rezultatul este uluitor. Ce s-a întâmplat cu corpul ei

Carnea nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită. Carnea în care intră degetele, care e moale, e de proastă calitate.

Carnea de vită tocată poate fi de un roşu aprins la suprafaţă, unde este expusă la oxigen, în timp ce interiorul rămâne roşu purpuriu. După o expunere prelungită la oxigen, aceasta capătă o tentă maro.

image

Sursă: realitatea.net / Foto: pixabay



Recente

shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg