Cum ţii la rece alimentele
Ştii să păstrezi mâncarea când mergi la iarbă verde sau când nu mai ai loc în frigider? Soluţia este lada frigorifică.
Dacă-ţi doreşti să ai mai mult spaţiu pentru alimente,alege o ladă frigorifică electrică al cărei volum să fie cuprins între 100 şi 200 de litri.
Cu ea vei putea congela până la 25 de kilograme de alimente în 24 de ore. Când mergi în vacanţă,este utilă una portabilă,de până la 40 de litri,care va ţine la rece tot ce ai nevoie timp de o zi,dacă stă la umbră şi numai dacă foloseşti pastile de răcire.
Acestea se ţin la congelator circa şase ore înainte de folosire. O ladă portabilă poate fi utilă şi în timpul vacanţelor de iarnă,având funcţia de încălzire.
Trucuri pentru întreţinere
* După trei luni de funcţionare continuă,dezgheaţă lada frigorifică electrică la fel ca pe frigider.
* Distanţa dintre perete şi lada frigorifică fixă trebuie să fie de 20-30 de centimetri,pentru a asigura o bună ventilaţie în spatele aparatului.
* Umple treptat lada electrică după ce o pui în funcţiune,altfel pachetele cu alimente se lipesc între ele în timpul congelării. Excepţie face cazul în care pachetele sunt deja congelate.