Cum tratezi artrita

1 61612 original jpg jpeg

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de o formă de artrită. Deoarece se crede că este incurabilă, medicul prescrie medicamente pentru a reduce simptomele. Afla din acest articol cum tratezi artrita.

Potrivit unor studii efectuate de medicii britanici,durerea şi invaliditate cauzată de artrită pot fi atenuate şi chiar prevenite prin dietă şi terapii alternative.

Cum tratezi artrita prin dietă şi nutriţie

Regimul alimentar are un impact major asupra artritei. Adoptă o dietă bogată în fructe proaspete,legume,nuci şi cereale integrale. Acestea sunt bogate în substanţe nutritive necesare în lupta împotriva radicalilor liberi. În felul acesta ţesutul se va reface,oasele,muşchii şi tendoanele se vor repara. Totodată,consumă alimente alcaline,cum sunt legumele cu frunze verzi,aloe vera şi suc de cireşe. Evită făina albă,zahărul,drojdia,produsele lactate,alcoolul şi tutunul.

Citeşte şi:

Leacuri care ameliorează artrita

Tot ce trebuie să ştii despre osteoporoză şi osteoartrită

Medicina pe bază de plante

Pe lângă schimbarea regimului alimentar poţi apela şi la leacurile cu plante,acestea având un rol important în reducerea inflamaţiilor cauzate de artrită. Printre plantele indicate se numără: curcuma,scoarţa de salcie,ceaiul verde,ghimbirul,valeriana şi urzica.

Cum tratezi artrita cu masaj

Este dintre cele mai importante terapii în tratamentul artritei. Persoanele afectate de această boală au circulaţia proastă în ţesuturile musculare,ceea ce favorizează apariţia durerilor articulare. Masajul stimulează circulaţia sângelui în zonele cu probleme ale organismului. Cei bolnavi de artrită ar trebui să urmeze un program de masaj de 2-3 ori pe săptămână,pentru început,apoi o dată pe săptămână timp de mai multe luni.

Cum tratezi artrita folosind acupunctură

Potrivit Dr. William M. Cargile,preşedintele Asociaţiei Americane de Medicină Orientală,artrita reumatoidă este o urmare a unei probleme autoimune. Prin acupunctură durerea este diminuată şi chiar îndepărtată,cu ajutorul endorfinelor,substanţe care ajută la declanşarea unei stări de bine,reducând,în special,durerile de spate.