Curăţă rapid cele mai folosite obiecte din bucătărie

1 79532 original jpg jpeg

Curăţarea bucătăriei poate să pună probleme destul de serioase şi vorbim aici de locurile în care se ajunge greu: blenderul, scurgerea de la chiuvetă sau filtrele îmbâcsite. Partea bună e că te putem învăţa câteva trucuri, pentru ca lucrurile astea să nu ţi se mai pară o povară.

Cum să cureţi un blender

Foloseşti blenderul la o mie de chestii, de la smoothie-uri la dressing-uri pentru salată, marinade şi chiar supe. Nu e neapărat nevoie să le cureţi cu ceva aspru care să le zgârâie. Uite cum poţi să ţi-l cureţi într-o manieră mult mai blândă!Pune apă în paharul blenderului, până la nivelul maxim superior. Pune şi detergent de vase şi fixează-l în aparat. Pulsează câteva minute. Aruncă mizeria în chiuvetă şi clăteşte. Ai scăpat!

Cum să cureţi scurgerea înfundată a chiuvetei

Pune un plic de bicarbonat de sodiu în scurgere şi toarnă un pahar de oţet. Lasă să acţioneze un sfert de oră şi apoi dă drumul la apă. Ai să vezi cât de eficient este acest truc!

Cum să cureţi filtrul de la hotă

Filtrul e unul dintre cele mai îmbâcsite chestii din bucătărie. Dacă le laşi mult timp nespălate, devin urâte şi lipicioase. Bagă filtrul într-un vas cu apă fierbinte şi lasă-l să se înmoaie un sfert de oră. Apoi, foloseşte un burete din sârmă ca să cureţi mizeria. Bineînţeles că n-ai uitat să adaugi detergent de vase!

Cum să cureţi un toaster

Toasterul se murdăreşte numaidecât. Uneori, se murdăreşte atât de mult, încât îţi vine să-ţi iei unul nou şi să-l arunci pe cel vechi cu totul. Dar n-are rost! Stropeşte cu soluţie făcută din apă şi oţet şi şterge cu un şervet de hârtie. Apoi, trage sertăraşul în care se adună firimiturile de pâine. Aruncă-le, întoarce toasterul şi smuceşte-l bine, ca să iasă tăiate firirmiturile din el!