Curăţarea tigăilor. 4 metode eficiente ce le fac să strălucească

Tigăile, pline de grăsime de la prăjeală şi de resturi de alimente arse, sunt greu de curăţat – mai ales dacă nu le speli imediat după ce ai gătit. Iată ce metode te ajută la curăţarea tigăilor.
1. Cea mai eficientă metodă pentru curăţarea tigăilor: cu cenuşă
Cenuşa este un excelent produs de curăţare şi degresare. Adună într-un borcan cenuşă rezultată de la arderea lemnelor într-o sobă,cenuşă din jarul de la grătar şamd. Cerne-o fin,pentru a o separa de bucăţile de lemn,de cărbune sau de alte resturi. Presarăcenuşă pe buretul umed sau pe o perie de vase umedă şi aplică,prin frecare,pe zonele grase. Cenuşa fină poate fi folosită,fără a freca puternic,şi pe tigăile căptuşite cu teflon sau cu material ceramic – aplic-o cu o cârpă moale.
2. Curăţarea tigăilor cu coji de ouă
Dacă foloseşti tigăi din inox gros,din fontă,cojile de ouă,măcinate fin,sunt un excelent material abraziv şi degresant. Spală tigaia murdară cu detergent de vase solid,în care ai adăugat şi ai amestecat bine cojile de ouă măcinate fin. Nu folosi cojile două la tigăile căptuşite cu teflon sau cu material ceramic.
3. Cea mai eficientă metodă pentru curăţarea tigăilor: cu nisip fin
Nisipul fin este şi el un bun abraziv şi degresant,în caz că nu ai altceva mai bun la îndemână. Freacă tigaia din inox sau fontă cu nisip,apoi spală cu detergent şi clăteşte bine.
4. Curăţarea tigăilor cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu,folosit în bucătărie,este şi un bun agent de curăşare. Adaugă 2 linguri de bicarbonat,împreună cu detergentul de spălat vase,în apa de spălare. Dacă tigăile au resturi alimentare,lasă-le să se înmoaie în soluţia respectivă,apoi presară puţin bicarbonat pe un burete umezit şi curăţă. Bicarbonatul poate fi folosit,cu blândeţe,şi pe tigăile căptuşite cu teflon sau cu ceramică.