Curăţenie, cu ajutorul uleiurilor esenţiale

1 68368 original jpg jpeg

De cele mai multe ori le foosim pentru pregătirea mâncărurilor sau ca remedii împotriva unor afecţiuni. Vorbim despre uleiurile esenţiale, sarea de bucătărie ori bicarbonatul de sodiu. Ei bine, acestea pot fi cele mai bune produse de curăţat.

Lămâile

Ca să elimini grăsimea când speli vasele,pune o lingură de suc de lâmâie în apa. Lămâia poate fi folosită şi pe post de înălbitor. Nu trebuie decât să storci sucul de la un fruct şi să-l adaugi în apa în care clăteşti rufele.

Laşi să acţioneze 10 minute. Şi petele de cafea de pe haine ies dacă pui suc de lămâiepe pată,laşi să acţioneze câteva minute şi freci bine locul.

Oţetul  de mere

Te ajută să scoţi petele de pe haine. Aplici pe locul murder,laşi să acţioneze jumătate de oră,după care clăteşti bine. Oţetul de mere te ajută să ai şi pahare fără nicio o urmă. Pui puţin oţet în apa cu care le clăteşti.

Este eficient şi pentru eliminarea mucegaiului. Pulverizezi pe locul afectat,iar după aproximativ un sfer de oră clăteşti cu apă şi laşi să se usuce. Şi depunerile de calcar de pe robineţi dispra cu ajutorul acestei soluţii naturale. Freci bine locul cu oţet.

Uleiuri esenţiale

Nu au doar beneficii pentru sănătate,ci pot fi folosite şi drept produse de curăţat. Vorbim despre uleiurile esenţiale. Astfel,poţi obţine o soluţie de curăţat geamuri din 2 căni cu apă,peste care adaugi 10 picături de ulei de lavandă.

Poţi obţine o soluţie de curăţat mobila din 15-20 de picături de ulei esenţial de lămâie,pe care le pui în vasul cu apa de curăţat.

Mai citeşte şi:

Condimentele?Bune şi la curăţenie!

Top 10 utilizări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonat de sodiu

Gresia din bucătărie se curăţă foarte bine cu ajutorul bicarbonatului. Amesteci conţinutul unui plic de bicarbonat cu apă,până se formează o pastă. O laşi peste noapte,să acţioneze mai ales pe locurile pătate de grăsime.

Ustensilele de grătar,dar şi pereţii pictaţi (cei pe care cei mici uneori îşi exersează talentul de pictori) se curăţă foarte bine cu ajutorul acestei soluţii.

Pasta de dinţi

Talpa fierului de călcat va arăta ca nouă dacă o cureţi cu pastă de dinţi. Aplici,o laşi să acţioneze până se usucă,apoi o îndepărtezi cu ajutorul unui burete. Şi petele de pe linoleum ies cu ajutorul acesteia.

Totodată,poţi curăţa şi bijuteriile. Pui un strat subţire pe metalul oxidat,apoi lustruieşti cu ajutorul unei periuţe,după care clăteşti bine. 

Sarea de bucătărie

Petele încăpăţânate de pe pahare ies dacă freci cu puţină sare fină. Te ajută să cureţi ibricul de cafea,dar ajută şi la îndepărtarea petelor de rugină. Poţi pune sare în apa cu care clăteşti rufele,iarna,pentru că astfel nu vor mai îngheţa pe sârmă.