Cursuri despre îngrijirea animalelor pentru cei mici

1 56637 original jpg jpeg

Începând de luna aceasta, elevii claselor a doua din sectorul 2 al Capitalei vor putea învăţa la şcoală cum să aibă grijă cât mai bine de animalul lor de companie.

Elevii vor avea ocazia să afle lucruri noi şi utile despre animăluţele de companie din viaţa lor şi nevoile lor,în timpul lecţiilor deschise organizate de Asociaţia Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC),în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România.

Psihologii sunt de părere că acei copii care trăiesc alături de cel puţin un animal de companie învaţă să fie mai responsabili,mai răbdători şi mai atenţi la nevoile celor din jur. De asemenea,animalele îi ajută să fie sociabili,să empatizeze şi să depăşească mai uşor situaţiile dificile,precum absenţa unei persoane dragi.

Creşterea unui animal de companie este însă o mare responsabilitate pentru copii,de aceea,părinţii tind să preia această îndatorire de pe umerii lor.

Proiectul ARPAC,„ ABC-ul animalelor de companie”,le vine în ajutor părinţilor. Începând din luna noiembrie,un medic veterinar le va preda copiilor lecţii interactive. Orele de predare vor fi relaxate,pe înţelesul tuturor elevilor şi axate pe chestiuni concrete despre:

-cum trebuie ales un animal de companie

-modul în care trebuie îngrijit,hrănit şi iubit

-la ce pot fi de folos câinii şi pisicile

-care este hrana sănătoasă pentru ei

-când vor să se joace şi de ce devin agresivi

-cum se pot feri de câinii vagabonzi periculoşi şi ce trebuie să facă în cazul în care sunt muşcaţi