Dă un aer parizian locuinţei tale

1 57887 original jpg jpeg

În încercarea de a da un aer nou, sofisticat, casei tale, nu trebuie să te lupţi din greu, ci trebuie să faci exact opusul, să te relaxezi. Stilul parizian implică numeroase detalii elegante şi de bun gust, pornind de la ceva clasic, chiar minimalist. Iată ce trebuie să faci.

Alege culorisomptuoase

Primul pas către un cămin parizian este felul în care te joci cu cromatica spaţiului. Optează pentru roşu purpuriu,violet,albastru cobalt sau albastru închis,verde smarald-toate acestea nu trebuie să-ţi lipsească din arsenalul de redecorare. Nu te teme în a face alegeri îndrăzneţe;acestea pot fi domolite ulterior,cu ajutorul pieselor ornamentale.

Cautăpiese de mobilier vintage

Este aproape de la sine înţeles că un mobilier de epocă,anumite postere vintage sau imagini în acel spirit franţuzesc trebuie bifate încă din primul moment când te decizi să faci acest pas. Ai la dispoziţie magazine de antichităţi,târguri vintage sau talciocuri de sfârşit de săptămână,unde poţi găsi adevărate bijuterii de epocă.

Mix de piese moderne

Pe lângă mobila veche ai nevoie şi de obiecte noi,moderne,sau în stil art deco. Caută abajururi franjurate pentru veioze,mărgele şi ciucuri mari,draperii din materiale pline,grele (catifeaua poate arăta foarte bine). Decorează şi partea de sus a locuinţei,optând pentru candelabre elegante. Nu ai cum să dai greş cu ele.

Imprimeuri şi texturi variate

Fie că vorbim de piese de mobilier,covoare,perdele,feţe de masă sau seturi de pat,imprimeurile fac toată diferenţa din lume. Caută damasc,mai ales în combinaţia de alb-negru. Brocartul este bogat,elegant şi luxos,dar mai poţi opta şi pentru catifea ori mătase. Ţesăturile delicate oferă şi ele accente minunate şi nu trebuie să-ţi fie frică să le amesteci cu ciucuri şi franjuri.

Citeşte şi:

Aranjamente chic pentru casa ta

Cum transformi balconul într-o mică grădină