De ce ar trebui să consumi germeni de broccoli

1 69028 original jpg jpeg

Mark Twain spunea despre conopidă că este o varză cu studii superioare. Din punct de vedere nutriţional, broccoli, ruda celor două, are atunci cu siguranţă studii postdoctorale! Vedem si noi in acest articol de ce ar trebui să consumi germeni de broccoli.

Şi mai valoroşi decât planta matură de broccoli sunt germenii de broccoli,în care concentraţia de nutrienţi este şi mai mare,motiv pentru care aceştia sunt consideraţi unul din cele mai valoroase super-alimente verzi.

Germenii de broccoli au demonstrat impresionante capacităţi antioxidante şi chiar antitumorale.

Iata de ce ar trebui să consumi germeni de broccoli:

  • Sulforafanii din broccoli au acţiune antioxidantă şi antitoxică
  • Broccoli a devenit celebru în mod particular datorită studiilor care au analizat capacităţile antitoxice şi anticancerigene ale acestei legume.
  • Studiile au demonstrat că valoarea nutritivă a unor cantităţi mici de astfel de germeni este superioară nutrienţilor existenţi în cantităţi mai mari de broccoli matur.
  • Germenii de broccoli conţin cantităţi semnificative de sulforafani,substanţe cu puternică acţiune antitoxică şi antioxidantă.
  • De asemenea,consumul acestora sporeşte protecţia naturală a organismului şi prin aportul de enzime,care stimulează procesele de detoxifiere din ficat şi contribuie astfel la curăţarea organismului de toxine.