De ce ar trebui să eviţi deodorantele de cameră

1 57387 original jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată ce stă ascuns în spatele acelor produse de reîmprospătare a locuinţei tale? Cum se ajunge la acel miros tropical sau la acea prospeţime de flori sălbatice?

Ei,bine,în mod clar nu este vorba de esenţe naturale! Iata de ce ar trebui să eviţi cu orice preţ odorizantele!

1.Fă un experiment şi caută pe etichetă ingredientele produsului cumpărat. Nu le găseşti,nu-i aşa? Pentru că nici nu sunt trecute şi nici nu vor fi trecute vreodată. Cele mai multe companii îşi rezervă dreptul de a păstra secrete ingredientele de parfumare. Şi nu,nu există vreo lege care să-i oblige să facă altfel! În aceste condiţii,în care totul este ţinut departe de ochii tăi,tu ce vei face? Vei cumpăra în continuare?

2.În 2010,pentru prima dată,Asociaţia Internaţională a Parfumurilor a făcut publică o listă cu mai mult de 3.100 de substanţe chimice,folosite de majoritatea producătorilor. Substanţele chimice de pe această listă sunt cancerigene:p-diclorbenzenul şi oxidul stiren;perturbatoare ale sistemului endocrin:galaxolidele şi tonalidele;toxice pentru reproducere:ftalaţii (dar şi alţi compuşi cuaternari de amoniu,şi alergeni).

Un astfel de parfum poate fi alcătuit din mai mult de 100 de substanţe chimice şipoate include oricare dintre aceste substanţe chimice dăunătoare!

Studiile arată că substanţele chimice din dezodorizante afectează sănătatea,dar mai ales pe cea a femeilor şi a copiilor. Femeile gravide care foloseau în mod constant astfel de produse au sesizat numeroase dureri de cap şi o predispoziţie către depresie. În cazul copiilor,aceştia se confruntau cu diaree şi infecţii ale urechilor.

Cercetările indică faptul că folosirea acestor produse în mod constant duce la niveluri mai ridicate de substanţe chimice în corpurile noastre.

Dacă poţi reduce expunerea la acest tip de substanţe chimice toxice necunoscute este minunat! De cele mai multe ori foloseşti diferite arome,pentru a masca mirosurile neplăcute din casă,neidentificate de tine încă,dar se poate şi altfel.  

Poţi împrospăta casa şi fără substanţe chimice sintetice. Cumpără-ţi la câteva zile câte un buchet de flori combinate sau optează pentru varianta ierburilor uscate. Poţi apela şi la alternativele de sezon:conuri de pin,ace de pin,scorţişoară,portocale,coji de măr.