De ce curele de detoxifiere sunt o pierdere de timp?

dieta cu sucuri jpeg

Se pare că este un adevărat trend să ţii măcar o dată o cură de detoxifiere, însă nu este deloc atât de simplu pe cât pare. Nu ar fi minunat dacă am putea curăţa totul cu numai câteva piureuri?

Ghinion. Curele de detoxifiere sunt o adevărată pierdere de timp. Este foarte simplu să cumperi căteva plicuri de ceai şi să aştepţi să ai un organism ca nou. Mai mult,unii producători promit chiar că în urma unei cure vei scăpa şi de câteva kilograme sau chiar vei trata unele probleme de sănătate. Totuşi,după câteva luni de “tratament” realizezi că nu sesizezi nicio îmbunătăţire. De ce?

Răspunsurile se află în domeniul ştiinţei,precum şi în modul în care corpul uman lucrează diferit de la om la om. De aceea,o cură de dezintoxifiere poate să îţi facă mai mult rău. 

Sucul verde nu îţi curăţă organismul

Cine nu şi-ar dori ca un amestec încântător de varză,verdeţuri,sevă de copac şi lacrimi de unicorn să îi rezolve orice problemă,în timp ce el continuă să consume alimente grase,pline de zaharuri şi de calorii? Iar dacă le cumperi din comerţ,în loc să ţi le prepari singură,te poţi trezi că  cele mai multe sucuri verzi sunt doar apă cu zahăr. 

Aceste sucuri,în general,pretind că îţi detoxifică organismul în timp ce tu vei fi plină de energie,cu câteva kilograme în minusşi cu o piele minunată. De ce nu ar putea face toate minunile astea şi o salată preparată acasă?

Pentru a te detoxifia trebuie să fii plină de toxine

Pentru o cură de detoxifiere,trebuie mai întâi să fii plină de toxine. Şi probabil că nu eşti. Dacă ai avea în realitate o acumulare de metale grele sau pesticide în corpul tău,ar trebui să te simţi destul de rău. Există simptome specifice atunci când ai aceste toxine în organism. De fapt, diferite metale şi pesticide au simptome variate,cum ar fi spasme musculare şi dificultăţi de respiraţie. Iar în acest caz cu siguranţă ai nevoie de ajutorul unui medic şi nu de o cură de detoxifiere. Iar tratamentul constă,în general,din dimercaprol chelatizare şi atropină,nu din suc.

Pastilele de curăţare a colonului sunt inutile

Ce zici de pastilele de curăţare a colonului? Aceste pilule pretind că îmbunătăţesc starea de sănătate a colonului. De exemplu,multe vedete fac reclame la astfel de suplimente şi susţin că acestea "te vor scăpa de toxinele dăunătoare," şi "vor sprijini colonul şi sistemul digestiv".

De ce ai lua,totuşi,aceste pastile? Ficatul şi rinichii tăi nu fac oricum o treabă excelentă detoxifiindu-ţi corpul în fiecare zi? Fii sigură că se descurcă mult mai bine decât o cutie cu pastile extrem de scumpe.

Iar dacă tu crezi că ai nevoie de pastile fiindcă aceste organe nu funcţionează corect,nu este nevoie să te duci la magazinul de naturiste să îţi iei un supliment. Fă-ţi mai bine o programare la un doctor specialist.