De ce este bine să plângi?

1 68098 original jpg jpeg

Pentru cei mai mulţi oameni, plânsul este asociat cu tristeţea, furia, fericirea sau cu râsul în hohote - sau, altfel spus, acesta este cauzat de emoţii şi de circumstanţe. Dar poate fi plânsul mai mult decât nişte simple lacrime în ochi?

Se pare că plânsul poate fi bun pentru sănătatea ta-şi nu vorbim aici doar de faptul că te ajută la eliberare emoţională.

În medie,o femeie plânge cam de 47 de ori pe an, în timp ce bărbaţii lăcrimează doar de şapte ori,potrivit Netdoctor. Cu toate acestea,indiferent de sex,oricare dintre noi ar trebui să dea frâu liber emoţiilor şi să se inunde din când în când într-o baie de lacrimi.

1. Reduce stresul şi tensiunea

Aşa cum te aşteptai deja,nu poate fi ignorat modul în care plânsul oferă alinare şi eliberare. El ajută la reducerea nivelului de anxietate,a stresului şi a tensiunii şi este un remediu pentru limpezirea creierului. Cu cât reţiii mai mult emoţiile,cu atât este mai probabil ca,la un moment dat,să răbufneşti într-un mod mult mai agresiv.

Potrivit Netdoctor,88,8% dintre oameni se simt mai bine după ce plâng-şi doar 8,4% se simt mai rău.

2. Eşti mai fericită

Plânsul şi senzaţia de tristeţe trebuie manifestate,atunci când situaţia o cere,ceea ce îţi permite să simţi fiecare emoţie în forma sa brută. Acest lucru înseamnă că poţi aprecia cu adevărat atunci când eşti fericită şi că te bucuri de un râs sănătos atunci când ceva te amuză. De fiecare dată când ceva te supără,plângi,iar astfel îţi demonstrezi că eşti suficient de puternică pentru a depăşi momentul.

3. Se elimină toxinele

Ca şi în cazul majorităţii lichidelor care există în corpul uman,lacrimile ajută la eliminarea toxinelor. Când plângi,lacrimile iau cu sine o parte dintre substanţele chimice care apar în timpul stresului emoţional.

4. Se curăţă nasul

Lacrimile trec printr-un canal-lacrimo-nazal-care face legătura între sacul lacrimal şi nas,caz în care acestea vin în contact cu mucusul. Dacă există o acumulare de mucus în nas,lacrimile pot ajuta la lavaj. Aşa-i că te-ai întrebat măcar o dată de ce ai atât de multe secreţii nazale,atunci când plângi? Acum ai răspunsul.

5. Scade tensiunea arterială

Studiile au descoperit că plânsul poate scădeatensiunea arterialăşi ritmul cardiac.

6. Se curăţă ochii

Globii oculari au nevoie de lubrifiere constantă pentru a se protejade praf şi de bacterii. În cazul în care lucrezi sau stai într-un mediu plin de acarieni,ochii încep să se umezească şi să îşi creeze propriile lor lacrimi anti-bacteriene pentru a se spăla.