De ce sunt periculoase oalele de aluminiu

1 68501 original jpg jpeg

Obişnuieşti să găteşti des în astfel de vase? Ar trebui să le mai alternezi deoarece unele studii au arătat că există o legătură între aluminiu şi unele probleme de sănătate. De ce sunt periculoase oalele de aluminiu?

Potrivit Departamentului de Sănătate din Canada,gătitul în vase de aluminiu poate adăuga 1-2 mg de aluminiu preparatelor tale. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,cantitatea maximă de aluminiu permisă pe zi este de 50 mg.

 De ce sunt periculoase oalele de aluminiu. Predispun la boli 

Deşi aluminiu este mai periculos dacă este inhalat decât dacă este ingerat din preparate,prezenţa unei cantităţi însemnate de aluminiu în organism predispune la anumite boli. Printre cele mai frecvente simptome se numără tusea. De asemenea,persoanele care au probleme cu rinichii,întâmpină dificultăţi atunci când trebuie să elimine aluminiu din organism. Dacă se acumulează pot provoca afecţiuni osoase sau ale creierului.

  De ce sunt periculoase oalele de aluminiu. Metode de protecţie  

Atât timp cât nu utilizezi exclusiv oale şi tigăidin aluminiu,iar acestea nu sunt de calitate îndoielnică,nu ar trebui să te îngrijoreze gătitul în vase de aluminiu. Însă,o metodă de protecţie împotriva oxidării este să eviţi să găteşti alimente acide în vase de aluminiu,cum sunt roşiile. De asemenea,evită să păstrezi alimentele în vase de aluminiu,deoarece cu cât stau mai mult,cu atât pot absorbi mai mult din acest mineral.