Decorarea balconului cu flori

1 63551 original jpg jpeg

Chiar dacă locuim o mare parte dintre noi la bloc, asta nu înseamnă că nu putem să aducem puţin din natură în casa noastră. Mica încăpere perfectă pentru asta este balconul. De aceea, ţi-am pregătit o listă care să te ajută la decorarea balconului cu flori.

Deşi balconul este de regulă folosit la uscarea hainelor sau ca spaţiu de depozitare,dacă vrei să-i dai o pată de culoare,acoperă-l cu flori,cel puţin partea care se vede direct din living.

Decorarea balconului cu flori:Foloseşte spaţiile verticale

Dacă balconul tău este foarte mic,nu-l înghesui cu măsuţe sau cu scaune. O idee bună ar fi să pui câteva etajere şi rafturi pentru flori. Utilizează spaţiile verticale,ţinând cont de expunerea la soare. Dacă vrei să inverzeşti această parte a apartamentului tău,alege flori care iubesc soarele,pentru a nu te trezi că plantele se ofilesc. Ai grijă ca ghivecele să aibă farfuriuţe,pentru ca apa să nu se scurgă pe pereţi.

Decorarea balconului cu flori:Apelează la suporturile de plante suspendate

Dacă vrei să obţii un impact vizual foarte mare,foloseşte suporturile de plante suspendate. În felul acesta,păstrezi partea de jos a balconuluiliberă,putând să pui şi un suport de rufe sau să păstrezi căruţul copilului,pentru a crea un loc de relaxare.

Decorarea balconului cu flori:Combină zona de plante cu zona de mobilier

Dacă ai un balcon generos cu ferestre mari şi nu ţii neapărat să-l umpli numai cu flori,poţi să amenajezi o masă cu câteva scaune. Pe unul dintre pereţi aşază câteva ghivece şi vei obţine un cadru perfect în care te poţi relaxa şi lua masa.

Decorarea balconului cu flori:Cum stai departe de ochii curioşilor

Dacă balconul tău este unul deschis,cu grilaje sau spaţii la vedere,acoperă-le cu panouri din răchită,stuf sau rogojini simple de papură. În felul acesta,intimitatea nu-ţi va fi invadată de ochii curioşilor. Mai mult,poţi să foloseşti plantele pentru a ascunde părţile la vedere ale balconului.