Decorarea unui living mic

1 72411 original jpg jpeg

Livingul mic este o problemă des întâlnită la bloc, iar decorarea lui vă poate crea dificultăţi. Iată nişte idei utile pentru decorarea unui living mic, plăcut şi confortabil, de care să vă bucuraţi alături de cei dragi. Livingul este poate cea mai importantă cameră din casă, deci trebuie să arate cel mai chic.

Livingul mic este o problemă des întâlnită la bloc,iar decorarea lui vă poate crea dificultăţi. Iată nişte idei utile pentru decorarea unui living mic,plăcut şi confortabil,de care să vă bucuraţi alături de cei dragi. Livingul este poate cea mai importantă cameră din casă,deci trebuie să arate cel mai chic.

Decorarea unui living mic – culorile deschise sunt perfecte pentru spaţiile mici

Culorile deschise vor da impresia de spaţiu mai mare,aşa că cel mai bine ar fi să alegeţi culori ca alb,gri deschis,bej,crem,galben pal,roz pal,culoarea piersicii sau bleu deschis pentru livingul dumneavoastră. Orice nuanţă deschisă,luminoasă aduce un plus livingului mic. Nu uitaţi şi de argintiu deschis pentru un living cu adevărat strălucitor.

Pentru petele de culoare din cameră este recomandat mai degrabă să folosiţi accesoriile decât să vopsiţi unul din pereţi. Tablourile,pernele decorative,biblioteca,dulapurile,masa de televizor sau altele asemenea pot fi de culori mai închise pentru un contrast frumos.

Decorarea unui living mic – mobilier puţin şi piese cât mai mici şi intime

Pentru a da ideea de mai mult spaţiu într-o încăpere,mai ales în living,este nevoie de a lăsa peretele cu fereastra cât mai gol. De altfel,mobilierul pentru un living mic ar trebui să fie cât mai redus. O canapea sau 2-3 fotolii şi o măsuţă de cafea sunt suficiente. Se mai pot adăuga taburete mici sau chiar perne pe care se poate sta. În plus,o bibliotecă sau câteva rafturi şi mobilier pentru televizor pot fi de ajuns într-un spaţiu mic.

Piesele de mobilier mici sunt foarte drăguţe,dau senzaţia de intim şi nu iau foarte mult din spaţiul unui living mic,aşadar alegeţi mobilier de dimensiuni mai mici. Chiar dacă canapelele cu braţe sunt cele mai confortabile,alegeţi o canapea fără braţe pentru livingul mic. Pentru a avea cât mai multă lumină în cameră,ceea ce dă impresia de spaţiu mare,încercaţi să lăsaţi fereastra cât mai liberă. Aşadar,perdelele transparente sunt excelente într-o încăpere mică. Şi mai bune sunt panourile japoneze,roletele textile sau storurile romane,bineînţeles,de culori foarte deschise. Dacă totuşi vă plac mai mult perdelele,nu le montaţi pe galerii groase şi lăsaţi-le cât mai scurte.

Decorarea unui living mic – lumină cât mai multă şi pardoseala cât mai degajată

Cu cât se aglomerează mai mult pardoseala,cu atât se creează senzaţia de spaţiu încărcat,aşa că alegeţi covoare cât mai deschise,mobilier cu picioare,scaune şi mese cu picior transparent.

Într-o încăpere mică lumina este cea care face să pară că este mai mult spaţiu. Aşa că,nu ezitaţi să puneţi cât mai multe spoturi de lumină,veioze,aplice sau lampadare. Un alt truc este de a pune pe unul din pereţi o oglindă,aceasta are menirea de a mări încăperea.