Decoraţiuni cu lavandă

1 66658 original jpg jpeg

Lavanda sau levănţica este o plantă originară din zona Mediteraneeană, considerată arbust de talie mică, cele mai vechi plantaţii de acest gen, de aproape 100 de ani, fiind găsite în Vestul Europei. Acestei plantă, căreia i se mai spune şi „aurul mov”, este foarte apreciată de români. Ea este potrivită şi în amenajarea locuinţelor. Decoraţiunile cu lavandă scot orice încăpere din anonimat şi reuşesc să creeze o imagine de basm.

Bucătărie rustică cu ajutorul decoraţiunilor cu lavandă

Eleganţă şi rustic ai putea spune că sunt două cuvinte care se bat cap în cap. Te contrazic. Cu ajutorul decoraţiunilor cu lavandă vei obţine o bucătărie cu un aer rustic,dar totodată foarte chic. Iată ce trebuie să faci:ai nevoie de  câteva bucheţele de lavandă. Prinde-le în cuie pe pereţii din bucătărie. Simplu,rapid şi de efect. Asta-i tot ce trebuie să faci ca să dai o nouă faţă bucătăriei tale.

De asemenea,decoraţiunile cu lavandă sunt extrem de potrivite şi în baie. Iată pas cu pas ce trebui să faci ca să obţii o decoraţiune cu lavandă deosebită:ai nevoie de un vas din sticlă,nu foarte mare,oval. Taie cozile la levănţică astfel încât floarea acestei plante să rămână deasupra vasului,dar tulpina să fie înăuntrul acestuia. Mai trebuie să pui în acest aranjament un boboc de trandafir roz pal,o orhidee albă şi un crin imperial. Şi la aceste plante trebuie să le tai cozile (acestea trebuie să aibă aceeaşi dimensiune ca şi lavanda). Apoi,prinde de vas o fundă mare din mătase,de culoare albă. Asta e tot ce trebuie să faci. Această este una dintre decoraţiunile cu lavandă foarte frumos mirositoare;acest lucru va fi valabil chiar şi atunci când se va usca. Însă,chiar dacă-şi va mai pierde din miros),această decoraţiune cu lavandă va rămâne la fel de frumoasă. Vei obţine cu ajutorul acestei decoraţiuni cu lavandă o baie romantică şi extrem de elegantă.

Coroniţa – o decoraţiune cu lavandă foarte plăcută ochiului

Nu poate să lipsească decoraţiunea cu lavandă de pe masa din living. Pentru acest lucru ai nevoie de un coş pătrat,alb,din împletituri din papură. Pune în el multă lavandă,dar şi Helleborus (mai este numită şi planta Crăciunului). Din planta Crăciunului ai nevoie de vreo 9 fire – trei roz perlat,trei crem şi 3 vişiniu. Va fi cu adevărat o decoraţiune cu lavandă impresionantă,ce nu va rămâne în anonimat. Dacă această plantă nu îţi este la îndemână o poţi înlocui cu Iasomia iernii sau cu Stânjenelul de iarnă.

Tot o decoraţiune cu lavandă pentru masă vei obţine şi dacă vei împleti câteva fire din această plantă până când vei obţine un fel de coroniţă. În mijlocul acesteia pune o lumânare albă,groasă,dar nu foarte înaltă,cu miros de mărgăritar.  Această decoraţiune cu lavandă este şi foarte uşor de făcut şi extrem de plăcută ochiului şi este potrivită pentru orice sezon sau orice eveniment.