Decoraţiuni de gradină din lemn vechi

1 67794 original jpg jpeg

Poţi refolosi bucăţile vechi de lemn din curte, amenajând din ele o mulţime de decoraţiuni pentru grădină – de la jardiniere la mini-poduri care recreează atmosfera grădinilor japoneze.

Decoraţiuni de gradină din lemn vechi:Pergole pentru plante agăţătoare

Pergolele din lemn sunt ideale pentru plantele agăţăgoare – iederă,viţă de vie,lămâiţă etc. Au un aspect elegant şi creează un umbrar verde şi parfumat pe aleile grădinii. Foloseşte stinghii uzate,ia-le la rindea,băiţuieşte-le şi lăcuieşte-le – sau foloseşte-le,pur şi simplu,ca atare.

Decoraţiuni de gradină din lemn vechi:Jardiniere şi bacuri din lăzi vechi

Bacurile din lemn pentru flori şi arbuşti dau o estetică aparte grădinii tale. Fă rost de lăzi vechi din lemn,cărora le dai o nouă viaţă prin băiţuire şi lăcuire. Umple-le cu pământ şi plantează flori sau arbuşti. Le poţi folosi şi pentru a-ţi depozita uneltele de grădinărit. Acoperite cu cergi,cu motive tradiţionale,lăzile pot fi folosite şi pe post de scaune de grădină.

Decoraţiuni de gradină din lemn vechi:mini-poduri din lemn

Mini-podurile din lemn,amplasate lângă un luciu de apă,un mini-bazin sau un pârâiaş,contribuie vizual şi auditiv la spaţiul dedicat relaxării. Ajută la ecreerea atmosferei din grădinile japoneze. Foloseşte trunchiuri curbate de arbori căzuţi sau uscaţi,de care prinzi jardiniere cu flori sau plante agăţătoare.

Decoraţiuni de grădină din lemn vechi:uneltele bunicului

Caută în magazia veche a bunicilor,şi scoate la lumină diverse unelte şi ustensile din lemn:piese pentru războiul de ţesut,roată de tors,unelte cu mâner de lemn,roţi de car ...  Plasează obiectele în diverse locuri din grădină sau decorează pereţii casei,care mărginesc grădina. Vei readuce la viaţă meserii tradiţionale de odinioară şi vei de un aer unic locurilor.