Decoraţiuni de Paşte pentru grădină

1 68932 original jpg jpeg

Dacă eşti în căutare de idei originale pentru a decora exteriorul casei şi grădina, pentru sărbătorile pascale, iată câteva idei care te vor inspira.

Decoraţiuni de Paşte pentru grădină:Figurine transparente la ferestre

Geamurile care dau spre grădină poat fi împodobite foarte uşor cu ajutorul cremei de pantofi de culoare albă.  Cei mici te pot ajuta în operaţiunea de decorare. Pe geamurile bine spălate şi uscate,desenează cu degetul arătător,pe care ai pus puţină cremă albă de pantofi,figurine de Paşte:iepuraşi,ouă cu model,  puişori,morcovi. Crema albă,aplicată pe geam,capătă transparenţă de vitraliu-şi înveseleşte festiv ferestrele.

Decoraţiuni de Paşte pentru grădină:Vase decorative cu flori şi cuiburi cu ouă

Plasează în grădină vase decorative mari,umplue cu pământ,în care îţi faci propriile aranjamente florale:poţi combina florile la ghiveci cu flori şi crengi uscate,panglici colorate şi cuiburi cu ouă. Acestea din urmă se confecţioneză uşor:din ramuri tinere de salcie confecţionezi cuiburi asemănătoare celor de păsări,în care plasezi ouă vopsite în culorile dorite:roşu,galben,albastru. Poţi amplasa în cuiburi ouă vopsite de prepeliţă sau ouă din lemn.

Decoraţiuni de Paşte pentru grădină:Ghirlande festive

Din ramuri de salcie,fă coroniţe groase,solide,de care atârni panglici,flori uscate,şi pe care lipeşti ouă mici din polistiren sau din lemn. Dă frâu liber imaginaţiei!  Prinde ghirlandele de uşa de la intrare,atârnă-le în copaci sau pe spătarul băncilor.

Decoraţiuni de Paşte pentru grădină:Ouă din polistiren

Cumpără ouă din polistiren,din magazinele cu profil de bricolaj,şi decorează-le astfel:acoperă-le cu lipici (aracet – pe care îl aplici cu o pensulă lată),înfăşoară în jurul lor sfoară groasă sau panglici colorate. Ouăle din polistiren mai pot fi acoperite cu paiete,flori uscate,poţi înfinge în ele pioneze multicolore pentru un model tip mozaic. Atârnă-le apoi la geam,de ramurile copacilor,de streaşină.

Decoraţiuni de Paşte pentru grădină:Arbust pascal

Dacă ai arbuşti la ghiveci,atârnă de crengile lor ouă uşoare decorate,din polistiren sau din lemn. Vei obţine astfel un „arbore de Paşte” cât se poate de atrăgător.

Decoraţiuni de Paşte pentru grădină:Calea iepuraşului

Traseză prin grădină,pe lângă tufele stufoase şi pe lângă scorburile copacilor,calea iepuraşilor. Cu pietricele văruite în alb,demarchează o mini-potecă destinată copiilor,care trece prin locuri cheie din grădină,unde ascuzi,în cuiburi de salcie,ouăle de ciocolată.

Sursă foto:deavita.fr