Decoraţiuni de primăvară din hârtie creponată

1 68207 original jpg jpeg

Din hârtie creponată poţi face o mulţime de decoraţiuni. Florile de primăvară se numără printre ele. Iată câteva modele care-ţi vor înfrumuseţa casa şi biroul!

Decoraţiuni de primăvară din hârtie creponată – Lalele

Îţi plac atât de mult lalelele,încât ai vrea să opreşti timpul ca să nu se mai ofilească. Cu puţin efort şi cu materialele de mai jos,chiar poţi face asta,pentru că lalelele făcute de tine,sigur vor rezista timp îndelungat şi-ţi vor aduce un plus de culoare în casă.

Ai nevoie de

Hârtie creponată de culoare roşie şi verde

Hârtie de ziar

Aţă

Lipici

Riglă

Creion

Foarfece

Din hârtia creponată măsoară şi taie o fâşie de 15 cm lăţime şi 25 cm lungime. Din aceasta,măsoară 5 cm şi pliază fâşia de mai multe ori,în stil acordeon. Taie toate marginile împăturite. La final,vei obţine 5 fâşii mai mici care vor forma petalele lalelei. Pliază o fâşie pe jumătate,pe lăţime,desfă-o şi strange-o în zona de mijloc. Răsuceşte-o de la mijloc,apoi apropie capetele şi răsuceşte-le şi pe acestea. Procedează la fel cu celelalte 4 bucăţi.

Pentru tulpină,ai nevoie de hârtie de ziar. Taie o fâşie de 10 cm lăţime şi 43 cm lungime,pe care o rulezi pe diagonală. Taie capetele şi lipeşte-le. La un capăt,fixează 3 petale şi prinde-le cu aţă,apoi adaugă şi cele două petale rămase. La baza florii,lipeşte un capăt al unei fâşii de hârtie creponată verde,pentru a forma tulpina. Apoi,rulează fâşia în jurul hârtiei de ziar,apoi tai-o şi lipeşte capătul,pentru a nu se desface.

Pentru frunza lalelei,ai nevoie de o bucată de hârtie creponată de culoare verde,lată de 3 cm şi lungă de 30 cm. Împătureşte-o pe jumătate,lipeşte şi rulează colţurile de la un capăt. Pliază fâşia pe jumătate şi răsuceşte marginile. Frunza poate fi ataşată direct pe tulpină sau îi poţi face o tulpină separată.

Decoraţiuni de primăvară din hârtie creponată – Zambile

Par greu de realizat zambilele,dar nu este deloc aşa. Încearcă acest model şi vei fi surprinsă de rezultate!

Ai nevoie de

Hârtie creponată violet şi verde

Foarfece

Lipici

Un tub de hârtie igienică

Un pai din plastic,cu diametru mare

Din hârtia creponată verde taie o fâşie de 3 cm lăţime,iar din cea violet o bucată lungă de 40 cm şi lată de 5 cm.

Pentru a forma florile de zambilă,pliază fâşia violet pe jumătate,pe lungime. Pe latura cu marginile libere,tai cu foarfeca petale,dar nu până la capăt. Despătureşte fâşia,apoi răsuceşte din loc în loc,după fiecare petală.

Pentru tulpina florii şi baza pe care vei prinde florile,rulează hârtie creponată violet în jurul tubului de carton şi hârtie creponată verde în jurul paiului de plastic. Fixează paiul la un capăt al tubului şi înfăşoară totul într-un strat în plus de hârtie creponată violet,apoi tulpina în hârtie verde,lipind capetele,ca să nu se desprindă. Lipeşte apoi florile făcute din hârtie violet,rulând  fâşia în jurul tubului. Pentru baza florii,pregăteşte încă 10 petale.

Pentru frunze,taie 2 fâşii de hârtie creponată verde lungi de 20 cm şi alte 2 cu o lungime de 10 cm,toate de un centimetru lăţime. Rotunjeşte-le pe fiecare la un capăt şi fixează-le pe tulpină cu lipici.

Decoraţiuni de primăvară din hârtie creponată – Ghirlandă de flori

Tot din hârtie creponată colorată poţi face o serie de flori de prins într-o ghirlandă care-ţi va înfrumuseţa casa.

Ai nevoie de

Hârtie creponată în diverse culori

Foarfece

Elastice

Sfoară

Din hârtie creponată roz,taie o bucată. Ai grijă să tai o bucată mai lată decât ai vrea să floarea de mare,pentru că vei mai tăia din ea. Pliază bucata în stil acordeon,apoi taie laturile care nu sunt libere,pentru a obţine 5-6 bucăţi separate. Pliază-le din nou pe toate în acelaşi stil şi taie partea care-ţi rămâne la final. Prinde elastic la mijloc şi rotunjeşte capetele. Desfă apoi ambele capete pentru a forma floarea. Elasticul va fi mascat.

O altă floare,un nufăr de data aceasta,o realizezi prin alăturarea mai multor culori (roz,verde,galben) de hârtie creponată. Le pliezi la fel ca în cazul primei flori. Pui deoparte bucata de culoare galbenă. Ttai drept la un capăt şi rotunjeşti celălalt capăt. Cu foarfecele,crestezi capetele bucăţii galbene şi o ataşezi la celelalte fâşii,apoi le prinzi la mijloc cu elastic. Nu mai rămâne decât să desfaci floarea.

Procedând la fel,dar folosind culori diferite de hârtie creponată poţi realiza flori de forme variate. La final,le legi cu sfoară unele de altele pentru a forma o ghirlandă înflorată.