Decoraţiuni din buşteni pentru grădină

1 63040 original jpg jpeg

Buştenii sunt o excelentă materie primă pentru decoraţiuni în grădină. Foarte puţin prelucraţi sau deloc, acoperiţi cu baiţ, cu vopsea sau „natur”, pot fi asamblaţi uşor pentru a da mese rustice, tabureţi sau căsuţe pentru păsărele. Aduc un aer „verde”, proaspăt, relaxant!

Decoraţiuni din buşteni pentru grădină:măsuţe de tot felul

Cu ajutorul buştenilorşi a unui fierăstrău,poţi meşteri tot soiul de măsuţe de grădină. Cea clasică e simplă de tot,cu tăblia formată dintr-o rondea mare de lemn (o „felie” dintr-un buştean mai gros),care se sprijină pe un picior format dintr-un buştean mai scurt şi mai mic,bine înfipt în pământ. Mai poţi meşteri măsuţe dintr-un felie groasă şi mare de buştean,care se sprijină la bază pe trei lemne mai subţiri,asemeni unui trepied. În chip asemnătător,meştereşti tabureţi şi scăunele,pe care le fixezi bine în sol.

Decoraţiuni din buşteni pentru grădină:suport pentru flori

Scobeşte buştenii mai groşi şi adaugă pământ,în care plantezi florilepreferate sau specii căţărătoare. La fel,pune pământ şi flori în scobiturile naturale ale buştenilor,pentru un aer cât mai rustic. Umple un butoi vechi cu pământ,apoi concepe o mini-grădină:plantează flori,decorează cu rădăcini în forme intersante şi cu buşteni scobiţi,închipuind căsuţa piticilor din pădure sau cuiburi de păsări. Înfige în pământ buşteni groşi,de înălţimi diferite,pe post de suport pentru jardiniere şi ghivece cu plante.

Decoraţiuni din buşteni pentru grădină:trepte pe alei

Dacă în grădină ai alei care coboară în pantă,pavează-le cu pietriş şi închipuie trepte tot din pietriş,a căror bază e formată din buşteni,pentru susţinere. Efectul e minunat! Mai poţi pava o alee în grădină cu rondele tăiate din buşteni.

Decoraţiuni din buşteni pentru grădină:căsuţe pentru păsărele

Fixează pe trunchiul copacilor buşteni scobiţi,pe care-i poţi dota şi cu un mic acoperiş din tablă sau din lemn,pe post de căsuţă pentru păsări. Vor fi atracţia celor mici!

Credit foto:Deavita.com