Decorează-ţi casa în stil feng shui

1 47861 original jpg jpeg

O casă amenajată în stil feng shui este armonioasă şi relaxantă. Ca să obţineţi aceste beneficii, ai grijă ca mobila şi elementele de decor să fie aşezate în armonie.

Grijă la intrare

În conceptul feng shui,foarte importantă este uşa de la intrare,pentru că pe aici intră energia. De aceea,pentru energie pozitivă şi armonie,este bine ca uşa să fie montată spre partea de nord şi să se deschidă spre interior. O uşă de culoare maron aduce linişte,iar o uşă bleumarin sau neagră îndepărtează ghinionul.

În dormitor sunt recomandate două scaune

Pentru a avea un dormitor confortabil şi liniştitor,patul trebuie să stea cât mai departe de uşă,iar capul patului să fie aşezat înspre partea de vest. De asemenea,pentru armonie în cuplu,este recomandat să ai două scaune în dormitor. Tradiţia chineză mai spune că oglinzile trebuie să fie orientate spre partea de nord a camerei şi nu trebuie amplasate deasupra patului. În ceea ce priveşte culoarea pereţilor,sunt de preferat nuanţele deschise de albastru sau de verde,pentru linişte.

Camera trebuie să fie aerisită şi spaţioasă,de aceea trebuie să elimini obiectele nefolositoare. Puteţi aduce stilul feng shui în sufragerie dacă pui în colţul orientat spre sud o plantă cu frunze rotunde,căci aduce bogăţie. În colţul dinspre nord este bine să aşezi un glob pământesc. Se spune că te va ajuta să ai o carieră prosperă. Evită să ţii un singur fotoliu în sufragerie,căci aduce ghinion.

Este bine de ştiut că,în cazul ăn care nu poţi să-ţi reamenajezi toată casa după principii feng shui,poţi să cumperi obiecte fengh shui. Clopoţeii de vânt,confecţionaţi din bambus sau din metal,atârnaţi în balcon,aduc noroc. Se găsesc în magazine de decoraţiuni şi costă între 20 şi 50 de lei. O fântână feng shui ajută la eliminarea stresului şi poate fi montată în camera de zi. Preţul unei fântâni este între 80 şi 300 de lei,în funcţie de dimensiuni. Tot pentru linişte,poţi recurge şi la o soluţie mai simplă:un vas de sticlă cu apă,în care ai pus câteva frunze de bambus.