Decorează-ţi casa pentru noaptea dintre ani

1 66576 original jpg jpeg

Nu mai ai timp să mergi să cumperi decoraţiuni de casă pentru noaptea dintre ani? Nu-i nicio problemă! Cu puţină imaginaţie, poţi realiza singură unele de care te vei bucura mult mai mult.

Amenajarea casei pentru Anul Nou păstrează atmosfera şi căldura Crăciunului. Albul,auriul şi argintiul nu trebuie să lipsească,aceste culori aducând strălucirea specifice aranjamentelor de Revelion.

Lumânările,decoraţiuni în stilul tău

Decoraţiuni simple dar de efect se pot face din lumânări. Pe un platou colorat,pune crenguţe de brad pe care aşezi lumânări parfumate de diverse înălţimi şi culori. Într-un bol de sticlă transparentă,umplut pe jumătate cu apă,pot sta lumânări plutitoare,globuri mici şi crenguţe de brad.

Pe masa de Revelion,lumânările se pot pune în pahare cu piciorul înalt pe care le pictezi cu tempera şi pe care le împodobeşti cu panglici argintii. Pentru a da mai multă stabilitate lumânărilor,presară nisip decorativ. Chiar şi baia o poţi decora,punând lumânări colorate pe etajere.

Schimbă ornamentele de Crăciun

Câteva modificări ale decoraţiunilor de Crăciun vor face casa să arate cu totul altfel. Fundiţele roşii şi verzi cu care ai împodobit coroniţele de brad le poţi înlocui cu unele argintii sau albe. De ele prinzi urări pentru Anul Nou,conuri de brad sau nuci. Chiar şi suportul bradului poate fi înfăşurat într-un material alb,argintiu sau auriu.

Ornamente care nu trebuie să-ţi lipsească

Nicio petrecere de Revelion n-ar fi completă fără crenguţele de vâsc prinse la intrarea în casă sau în camera în care are loc. Pregăteşte confeti,artificii şi coifuri din hârtie colorată pe care stă scris anul care vine. Pe un perete,poţi să prinzi un carton pe care desenezi cifrele noului an din hârtie colorată şi din pâslă decupate în diverse forme:steluţe,oameni de zăpadă,mănuşi şi brăduţi.

Aranjamente florale pentru masa de Sărbătoare

O ambianţă plăcută o obţii cu ajutorul florilor. Aşază-le pe masa de Revelion,la ferestre,pe etajere. Păstrează unele tulpini lungi,pe care le pui în centrul vazei,şi scurtează-le puţin pe altele,pe care le aşezi pe margine. În mijlocul mesei de Revelion,adu un bol de sticlă cu apă,în care laşi să plutească flori cu tulpinile foarte scurte.

Sfat

Florile sunt mai bine puse în valoare dacă le aşezi în vaze în funcţie de colorit,pe cele deschise la culoare,în centru,iar pe cele închise la culoare pe margine,ca un contur.