”Depresia duce la cancer. Carnea scurtează viaţa” - Ce sfaturi îţi oferă Prof. Dr. Leon Dănăilă

1 85218 original jpg jpeg

Academicianul Leon Dănăilă sau ”sculptorul de creiere” are la activ peste 40.000 de operaţii. Se numără printre cele 500 de genii ale secolului al XX-lea. Este un geniu al neurochirurgiei romaneşti. El a fost cel care a adus în România microscopul operator şi laserul, scăzând astfel mortalitatea, în timpul operaţiilor pe creier, de la 51%, la 4%. Dar declaraţiile lui au stârnit vâlvă: ”Depresia duce la cancer. Carnea scurtează viaţa”.

Prof. Dr. Leon Dănăilă a acordat un interviu în care a povestit despre activitatea cerebrală şi cât de complicată e. Doctorul ne învaţă cum să ne menţinem creierul în formă şi să îl protejăm. Prof. Dr. Leon Dănăilă a scris peste 54 de cărţi de neurochirurgie şi neuropsihologie. El este cel care a descoperit o celulă nouă în creier, pe care a numit-o cordocit.

Depresia duce la cancer - Prof. Dr. Leon Dănăilă

- Se vorbeşte mult despre puterea autosugestiei în vindecarea bolilor. Un bolnav optmist are şanse mai mari să se vindece decât unul care îşi acceptă resemnat, sfârşitul?

image

– Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influenţa activităţile unei colectivităţi. Anumiţi conducători, aşa cum a fost Hitler, aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influenţa este reală, creierul are nişte unde care pot influenţa. De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcţionează în acest fel. Şi preoţii au această putere de a influenţa. De aceea, dacă preotul îi citeşte unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia devine mai puternic, el se simte bine. Credinţa în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică şi 50% din stare psihică. Oamenii optimişti au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimişti se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Şi medicii pot influenţa starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influenţă asupra bolii. Şi persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează.

Definiţia creierului a lui Prof. Dr. Leon Dănăilă

- Cum definiţi creierul?

– Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă: Creierul este o mare necunoscută. Cunoaştem cam 50% din activitatea cerebrală, dar 20% nu sunt lucruri adevărate. Creierul are 400 miliarde de neuroni şi ficare neuron are până la 3.000 de legături cu celelalte celule. În realitatate, toate computere din lume nu se compară cu creierul, toate sunt un nimic pe lângă activitatea foarte complexă a creierului. Se spune că creierul e cea mai complexă materie din Univers. Exerciţii pentru menţinerea creierului în formă. Plictiseala, un mare inamic

Carnea scurtează viaţa - Prof. Dr. Leon Dănăilă

– Ce putem face ca să ne menţinem creierul sănătos? Cât contează alimentaţia?

– Trebuie să avem un regim de viaţă ponderat, alimentaţia influenţează foarte mult activitatea cerebrală şi comportamentul individului influenţează activitatea cerebrală, felul cum vezi lumea, felul cum o percepi, felul cum ai relaţii cu oamenii din jur, influentează activ cerebrală. Chiar şi tu poţi să influenţezi activitatea cerebrală a colegilor, chiar pe negândite, dacă le doreşti răul, chiar aşa se întâmplă. Aşa e şi cu descântelece. Sunt lucruri adevărate dar nu se ştie încă undele acestea, fizica nu le-a descoerit. Pot influenţa oameni la distanţe foarte mari. Nu se ştie prin ce mecanims încă, dar se poate. Ce se întâmplă cu creierul tău dacă dormi prea puţin

Alimentaţia Prof. Dr. Leon Dănăilă

  • ”Proteinele sunt necesare, zaharurile sunt necesare, dar nu în doze mari. Eu mănânc şi dulce dar nu mult, ponderat, din toate. Fructele sunt foarte bune, legumele. Carnea se spune că dacă consumăm foarte multă, durata de supravieţuire scade cu cantitatea de carne pe care individul o consumă. Nu există alimente nocive, totul este bun în cantităţi moderate. Nu există nici ceva anume care dacă mănânci te faci deştept sau te prosteşte.”

Nicotina ajută la Alzheimer - Prof. Dr. Leon Dănăilă

- Aţi scris prima carte, la noi în ţară, despre temuta maladie Alzheimer. Cum o descrieţi?

Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă: Boala Alzhiemer este foarte greu de tratat. Eu am scris prima carte în România despre această boală. Făceam biopsii la unii care aveau boala. E o întrerupere, este un amiloid care se pune pe prelungirile celulelor cerebrale şi împiedică memoria, atenţia. Ţin minte că a venit un profesor de matematică la mine şi mi-a zis că e matematician şi că a ajuns să uite formulele, asta e adevărată boală Alzheimer, că acum se spune că apare după accidente vasculare. Nu are tratament este foarte multă lume care are boala şi afectează, în principal, memoria. S-a spus că acidul nicotinic excită acetilpolina care este în legătură cu memoria. Unii au spus că cei cu Alzheimer să fumeze că îi ajută nicotina. Boala poate să apară la 50-60 de ani. Este o disfuncţionalitate a întregului creier. Pentru că în creier, totul este legat cu totul. S-a încercat un vaccin împotriva bolii Alzheimer dar nu s-a reuşit până la ora actuală.

Tinctura miraculoasă de tescovină, elixirul tinereţii şi antidotul perfect pentru cancer!

Citeşte tot interviul, integral, doar aici!