Descoperă virtuţile argiloterapiei

1 53823 original jpg jpeg

Argila e un remediu vechi de mii de ani. Terapia cu „pământ viu“ îţi aduce o serie întreagă de beneficii şi cele mai importante încep cu „r“: remineralizare, revitalizare, regenerare.

Nu este musai să te deplasezi într-un centru de sănătate ca să faci terapie cu argilă. „Pământul miraculos“ poate fi folosit şi la domiciliu – cu condiţia să consulţi totuşi un specialist,care-ţi poate semnala eventualele contraindicaţii. Într-o cură internă,argila are capacitatea de a elimina impurităţile din organism,dar are şi efect antiîmbătrânire şi remineralizant. În cura externă,ea e ingredientul magic în cataplasme de leac şi măşti de frumuseţe.

Scurtă prezentare

Argila e o rocă sedimentară,compusă în principal din silicaţi,fragmente de cuarţ,mică,fier,carbonaţi şi numeroase oligoelemente. Este de mai multe culori,semn al compoziţiei diferite. Cele mai frecvent întâlnite sunt cele de culoare albă,gri şi verde. Specialiştii o recomandă pe cea albă pentru uz intern şi pe cea verde pentru uz extern. Cea gri este indicată în ambele tipuri de cure.

Cum acţionează

„Pământul miraculos“ are următoarele puteri:Absorbante:argila poate absorbi,ca un burete,nu numai apa,dar şi gazele.Fixează pe suprafaţa ei impurităţi,substanţe toxice,ceea ce le face pe acestea mai uşor de eliminat.Antiseptice,cicatrizante:are capacitatea de a distruge germenii patogeni,fără a dăuna florei bacteriene „bune“ din organism. Opreşte inflamaţiile,atrage materiile putrezite sau descompuse şi le elimină.

Cură internă,pentru remineralizare

Aceasta durează trei săptămâni. Argila folosită trebuie să fie grasă,fină,curată,nealterată şi neamestecată cu produse medicamentoase. Cura se face în două etape:

Etapa I:cura cu apă de argilă. Durează şase zile. Obţii o doză zilnică de „apă“ amestecând,cu câteva ore înainte de utilizare,o linguriţă de argilă cu 75 ml apă filtrată sau plată (un pahar umplut pe trei sferturi). Nu consuma sedimentul de pe fundul paharului.

Etapa a II-a:cura cu lapte de argilă. Îl prepari de seara,la fel ca apa de argilă,şi îl bei a doua zi dimineaţa,amestecând energic sedimentul în lichid,astfel încât să poţi consuma tot conţinutul paharului.

Bine de ştiut!

Dacă apar semne de constipaţie,micşorează cantitatea de argilă sau sporeşte cantitatea de apă;bea apa de argilă în două-trei reprize. Pe timpul curelor,evită alimentaţia bogată în grăsimi şi bea între mese sucuri naturale.

Cura este contraindicată în constipaţii cronice,tendinţă de ocluzie intestinală şi hernie,hipertensiune arterială.

Cura externă revitalizează organismul

Primul pas e să prepari o pastă densă de argilă,prin amestecarea pulberii fine cu apă,într-un vas nemetalic. Pasta va fi folosită sub formă de cataplasme,de 1-3 ori pe zi,după cum urmează:

Cataplasme reci,pentru aplicaţii în partea inferioară a abdomenului. Se ţin până se încălzesc.

Cataplasme calde (pasta se încălzeşte la bain-marie sau pe radiator),pentru aplicaţii în zona rinichilor,a ficatului,pentru vezică şi oase. Se ţin o oră.

Cataplasmele pot fi folosite şi dacă suferi de:

Nevroze – aplicaţii pe ceafă,frunte şi pe coloana vertebrală.

Migrene – aplicaţii alternative pe frunte şi pe ceafă.

Artrite – trei aplicaţii pe zi,în afara crizelor dureroase.

Bine de ştiut!

Cura externă trebuie să fie însoţită de un tratament de dezintoxicare cu plante şi sucuri naturale.  

Nu aplica simultan cataplasme pe mai multe organe!