Despre acoperişul din ţiglă metalică: tipuri, costuri şi capcane

1 77485 original jpg jpeg

În prezent, sistemele de acoperire a casei realizate din ţiglă metalică sunt printre cele mai răspândite în rândul construcţiilor rezidenţiale. Aceasta are diverse aspecte, profile, culori etc., motiv pentru care alegerea ţiglei pentru acoperiş nu este chiar atât de uşor de făcut cum ar părea la prima vedere. În continuare vă facem o mică introducere în informaţiile esenţiale pe care trebuie să le ştie cineva când se pregăteşte să cumpere ţiglă.

În funcţie de vopseaua cu care este acoperit metalul, galvanizat sau zincat în prealabil, ţigla metalică poate fi lucioasă sau mată. Grosimea unei foi de ţiglă metalică variază între 3,5 şi 5,5 mm. Trebuie ştiut că grosimea foii de tablă şi existenţa celor două straturi protectoare (zincul-galvanul şi vopseaua) cresc durata unui acoperiş acoperit cu ţiglă metalică până la 50 de ani.

Un alt avantaj al acestui tip de acoperiş este rezistenţa la temperaturi extreme, de la -50 de grade la +70 grade, iar această caracteristică face posibilă montarea acesteia în orice anotimp. De asemenea, în cazul reparaţiilor, nu este necesară desfacerea învelitorii uzate, tabla fiind montată ca strat suplimentar.

Un alt beneficiu al acestui tip de acoperiş este izolarea fonică pe care o oferă, mai ales atunci când vorbim despre atenuarea zgomotului ploii pe acoperiş.

Montajul acoperişului din ţiglă necesită o atenţie deosebită, deoarece se pot pierde din vedere anumite detalii importante, care, într-un final, înseamnă bani. În această ordine de idei, este bine ca un acoperiş să fie montat de la prima fază, până la ultima de aceeaşi oameni.

În principal, trebuie avute în vedere următoarele aspecte:

1. Referitor la grinzi, sunt indicate cele de 10/8 cm, 10/10 cm, 10/12 cm, 12/12 cm, dar nu mai mici de 10/8 cm sau 8/8 cm. Ele se montează pe dungă, adică cu dimensiunea de 10 (sau dimensiunea mai mare) în sus.Recente

Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg