Despre cactuşi. Aduc ei ghinion?

1 65520 original jpg jpeg

Tuturor ne place să avem un colţ verde în casă şi la birou. Prezenţa plantelor schimbă cu adevărat atmosfera casei, dar câţi dintre noi avem timpul şi voinţa necesară să le îngrijească tot timpul?

Cactuşii-numiţi şi fântâna deşertului-se numără printre plantele cel mai puţin pretenţioase şi rezistente atunci dacă uiţi să le uzi.  Nu trebuie decât să le pui în apropierea unui geam şi să te asiguri că nu stau la temperaturi foarte scăzute.

Cactuşii sunt plante perene,suculente,cele mai multe specii au ţepi mai mari sau mai mici.

Majoritatea îşi ai originile în zonele aride din Mexic,pe a cărui stemă se şi regăseşte imaginea unui cactus. Există şi specii care cresc în pădurile tropicale din America şi care nu sunt atât de pretenţioşi în ceea ce priveşte lumina ca aceia deşertici.

Fetele se feresc să ţină cactuşi în casă de frică să nu se mai mărite,iar alţii spun că ar emana „energii negative”. Este greu de stabilit originea acestor superstiţii legate de cactuşi,poate ţepii,aspectul sălbatic,exotic pe care-l au le aduce această aură de mister. Cert este că nu trebuie să ne poticnim în aceste credinţe când vrem să ne „înverzim” casa.

.