Din grădină în sticluţa de parfum

1 68247 original jpg jpeg

Cu ani în urmă, bunicile noastre puneau la macerat petale de trandafir şi foloseau câteva picături înainte de culcare, după îmbăiere. În ultimii ani, parfumurile home-made par să câştige din nou teren, pentru că sunt ieftine, 100% naturale şi combină exact aromele care îţi plac.

Cele din comerţ sunt scumpe şi pot avea efecte dăunătoare din cauza ingredientelor chimice,dar şi a modului de preparare. Poţi evita riscurile unor eventuale reacţii alegice dacă optezi pentru un produs realizat de tine,acasă,din uleiuri esenţiale. Nu e un procedeu complicat,nu te costă nimic,este sănătos şi eco-friendly. În plus,poţi experimenta cu aromele tale preferate,care te reprezintă şi te pun în valoare. 

Trandafirul Rosa Damascena

Trandafirul Rosa Damascena este o plantă cu flori extrem de parfumate,care poate fi folosit pentru prepararea apei,a uleiului de trandafir,a aromelor sau a parfumurilor. Din acest trandafir se extrage cu 30% mai mult ulei decât din oricare alt trandafir. La maturitate planta este viguroasă,densă,extrem de floriferă şi creşte aproximtiv 1,5-1,8 m. Frunzele au culoarea verde-deschis cu o tentă cenuşie,iar florile de culoare roz au aproximativ 30 de petale,de unde şi numele de Trigintipetala. Florile au un parfum dulceag extrem de puternic şi cresc grupate în ciorchini. Trigintipetala înfloreşte abundent de la sfârşitul lunii mai până la sfârşitul lunii iunie,dar în toamnele călduroase şi lungi este posibil să mai aibă un val de înflorire. 

Uleiul esenţial de trandafir acţionează extrem de benefic asupra problemelor legate de sensibilitatea pielii şi alergiilor,întârzie procesul îmbătrânirii şi redă vitalitatea pielii. Are un efect anti imflamator,anti bacterian,spasmolitic şi diuretic. Revigorează inima,ficatul şi stomacul şi redă echilibrul dintre suflet şi corp.     

Cum să prepari ulei esenţial de trandafir

Dacă vrei să îl prepari,alege câţiva tradafiri pentru dulceaţă cu aromă şi culoare puternică. Plantele se usucă şi se toacă mărunt,apoi se pun într-un vas de sticlă şi se toarnă ulei de măsline. Amestecul se lasă la macerat timp de două săptămâni la temperaturi de 20-21 de grade,apoi se strecoară prin tifon şi se păstrează la loc răcoros.       

Pentru parfum,pune 5 linguriţe de vodkă într-un castron,apoi adaugă maxim zece picături de ulei esenţial şi amestecă bine. Toarnă lichidul într-un recipient de sticlă,care se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă într-un loc întunecat şi răcoros pentru 48 de ore. Apoi,adaugă o cană de apă distilată în amestecul de ulei şi strecoară compoziţia încă o dată prin tifon pentru a te asigura că orice impuritate a dispărut.    

Bucură-te de o aromă unică,creează un parfum al cărui secret îl deţii doar tu şi lasă-ţi imaginaţia să îţi ghideze simţurile. Cu câţiva trandafiri Rosa Damascena,puţină răbdare şi îndemânare,poţi obţine aroma caldă a iubirii şi a pasiunii.