Distanţele de care trebuie să ţii cont în baie

1 65322 original jpg jpeg

Să ne întoarcem puţin la matematică. Nu, nu trebuie să rezolvăm algoritmi sau alte ecuaţii complicate. Este vorba de câteva numere de care trebuie să ţii cont atunci când amenajezi baia sau renovezi. CasoTeca îţi spune care sunt distanţele de care trebuie să ţii cont în baie.

Te simţi bine în unele spaţii şi toate lucrurile sunt la îndemână:ajungi uşor la hârtia igienică,iar lumina este acolo unde trebuie. Ei bine,toate astea se datorează unor simple numere,care îţi vor face viaţa mai uşoară. Iată care sunt distanţele de care trebuie să ţii cont când amenajezi baia. Urmăreşte CasoTeca şi zilele următoare pentru a afla care sunt distanţele recomandate şi pentru bucătărie şi camera de zi.

Centimetru pentru centimetru,baia trebuie să fie cea mai funcţională încăpere din locuinţa ta. Cu un spaţiu insuficient pentru a ascude greşelile,fiecare calcul greşit poate crea probleme mari. Pentru maximul de confort,dar si pentru siguranţă,foloseşte-te de aceste numere…magice.

Înălţimea corectă a piedestalului pentru chiuvetă este de cuprinsă între 80 şi 90 de centimetri. Suportul pentru halatul de baie trebuie să fie amplasat,fie pe uşă,fie pe perete,la o distanţă de 1,5 m faţă de podea. În ceea ce priveşte suportul pentru prosoape şi vasul de toaletă,acestea trebuie să fie la o înălţime de 1,2 m,respectiv 43-48 de centimetri. Dacă alegi aplice pe care doreşti să le montezi în stânga şi în dreapta oglinzii,atunci trebuie să ţii cont de faptul că distanţa de la podea trebuie să fie de 1,5-1,8 m,iar distanţa dintre ele trebuie să fie de 90 de centimetri – 1 metru.