Doi copii, o singură cameră? Iată soluţii!

Lipsa spaţiilor bine delimitate într-o cameră în care locuiesc doi copii poate ajunge motiv de conflict între cei mici, însă mobila multifuncţională şi trucurile de decorare pot schimba situaţia.
Când doi copii împart un dormitor,spaţiul trebuie folosit la maximum. Ca să nu apară certuri,este bine să defineşti clar chiar de la început zonele destinate fiecărui tip de activitate. Delimitează spaţiul de joacă,cel de depozitare a hainelor şi jucăriilor şi cel pentru dormit. Pe măsură ce cresc,va fi nevoie să restrângi zona de joacă şi s-o înlocuieşti treptat cu cea de studiu.
Foloseşte inteligent mobilierul
Există o mulţime de posibilităţi să aşezi piesele de mobilier pentru doi copii într-o cameră mică:
-În zona de dormit sunt potrivite paturile extensibile,care pot fi folosite de la vârste mici,până la adolescenţă şi paturile supraetajate.
-Dulapurile mici suspendate şi birourile reglabile pe înălţime pot fi la fel de utile. Ele creează mai mult loc pentru zonele personale şi de lucru,eficientizând spaţiul.
-În cutiile de carton sau de plastic poţi depozita jucăriile sau îmbrăcămintea.
-Cutiile cu capac pot servi atât ca loc de depozitare,cât şi drept taburete.
Nu uita de siguranţa copiilor!
Indiferent de vârstele copiilor,totul trebuie să fie bine fixat,astfel încât să nu existe pericol de accidentare.
-Sub covoraşe,pune o plasă anti-derapantă
-La prize,sertare,uşi şi ferestre caută să prinzi dispozitive de blocare
-Mobilierul cu colţuri rotunjite le va permite celor mici să se joace în voie,fără riscul de a se lovi
-La fel de practice precum piesele de mobilier cu colţurile rotunjite sunt accesoriile speciale de protecţie pentru colţuri care vor prevenii eventualele accidente
Decoraţiuni salvatoare
Desenele atractive de pe pereţi,vopsirea în două culori diferite a camerei,precum şi decoraţiunile aplicate pe tavan sau pe pereţi sunt alte trucuri ingenioase de a delimita spaţiul personal al fiecărui copil.
Dacă ai răbdare şi puţin curaj,poţi încerca singură să pictezi pe pereţi personajele de desene animate sau animalele favorite ale celor mici. Poţi să foloseşti pigmenţi,care se pun în vopseaua lavabilă şi care sunt mai convenabili ca preţ,dar şi culori acrilice mai bune calitativ,dar mai costisitoare. Pretele pe care vrei să pictezi este bine să-l acoperi înainte cu vopsea lavabilă. Dacă ai nevoie de o mână de ajutor,apelează la ajutorul unui decorator.
Picturile pe pereţi nu sunt pe gustul tău,pentru că ţi se par greu de făcut sau costisitoare? Atunci defineşte spaţiul fiecărui copil cu ajutorul unor figurine sau tablouri care înfăţişează personajele lor preferate din basme sau desene animate. Alege-le împreună cu cei mici şi tot împreună hotărâţi unde să le puneţi,astfel încât fiecare să ştie care este spaţiul lui în funcţie de locul unde este aşezat personajul preferat.