Dormi cu ușa dormitorului închisă? Experții te sfătuiesc să n-o mai faci

Experții sunt de părere că dormitul cu ușa deschisă la dormitor este foarte benefic. Iată de ce nu ar trebui să închizi ușa camerei când te bagi la somn!

image

Pentru a beneficia de un somn odihnitor, experții în somn sunt de părere că ar trebui să dormi cu ușa deschisă la dormitor. Mai exact, lăsarea ușii deschise în timpul somnului te poate ajuta să te odihnești corespunzător, deoarece îmbunătățește circulația aerului în cameră.

„Mulți oameni nu sunt conștienți de beneficiile de a lăsa ușa dormitorului deschisă. În primul rând, un studiu a constatat că persoanele care dorm cu ușa dormitorului deschisă beneficiază de un somn mai bun și mai lung decât persoanele care dorm cu ușa închisă. Motivul din spatele acestui lucru este că lăsarea ușii deschise ajută la reglarea temperaturii din cameră, făcând temperatura ușor scăzută. (…) O circulație mai bună a aerului contribuie la un somn mai bun și odihnitor. Aerul rece răcorește, adică ne ajută să avem un somn odihnitor‟, a spus Rex Isap, potrivit „Ideal Home‟, în timp ce un alt expert este de părere că ușa deschisă la dormitor poate atenua sentimentele de izolare și promovează o atmosferă armonioasă în casă: 

„Dormitorul cu ușa deschisă conferă, de asemenea, un sentiment de deschidere și de conexiune cu spațiul tău de locuit. Poate atenua sentimentele de izolare, promovează o atmosferă pozitivă și mai armonioasă în casă. De asemenea, ajută la pătrunderea luminii naturale în casă, care este necesară dimineața‟, a punctat specialistul Sammy Margo.

Temperatura ideală pentru un somn corespunzător 

Ca să te odihnești corespunzător, ideal este ca temperatura dormitorului să fie cuprinsă între 18-20 de grade Celsius. Potrivit expertului Rex Isap, aceste grade te vor ajuta să dormi mai ușor, fiind un interval excelent pentru persoanele care suferă de transpirații nocturne, dar și pentru femeile aflate la menopauză și se confruntă cu bufeuri și transpirații. 

Citește și: Transpirațiile nocturne îți afectează somnul? Află de ce apar și cum scapi de ele! 

Așadar, ești convins să încerci să dormi cu ușa deschisă, dacă nu ai făcut-o până acum? În plus, credem că și aceste alimente te vor ajuta să beneficiezi de un somn odihnitor

Sursă foto: Shutterstock