Transpirațiile nocturne îți afectează somnul? Află de ce apar și cum scapi de ele!

Transpirația nocturnă, cunoscută și sub denumirea de hiperhidroză, poate afecta calitatea somnului. Ca să te odihnești corespunzător, mai întâi trebuie să descoperi de ce apare. Îți prezentăm câteva cauze posibile! 

image

Ca să dormi suficient, este necesar să limitezi contactul cu lumina albastră, să ai o saltea de bună calitate, să consumi alimente cu cel puțin trei ore înainte de culcare și, mai mult decât atât, să ții sub control transpirațiile nocturne. 

Potrivit Clinicii Mayo, transpirațiile nocturne sunt descrise precum episoade repetate de transpirație puternică. Asta înseamnă că trezirea din somn și schimbarea lenjeriei consumă mult timp și îți îngreunează procesul de adormire. Așa că iată câteva motive pentru care te-ai putea confrunta cu transpirații în timpul nopții! 

Citește și: Transpirația excesivă, semn al unor afecțiuni. La ce să fii atent 

De ce transpiri în timpul nopții 

În primul rând, temperatura corpului poate să crească dacă temperatura din cameră este prea mare sau dacă dormi sub mai multe pături și pilote.

În al doilea rând, consumul de alcool, cofeină și alimentele picante pot influența apariția transpirației excesive. Și consumul de anumite medicamente poate să influențeze. Potrivit „Healthline‟, unele medicamente pot să aibă ca efect secundar acest efect, precum și anumite afecțiuni medicale, precum: hipoglicemia, tulburările autoimune, hipertiroidismul și infecțiile virale. 

Modificările hormonale apărute la menopauză și în timpul menstruației pot fi, de asemenea, de vină pentru apariția bufeurilor și transpirației. Aceste modificări apar din cauza nivelurilor fluctuante de estrogen și progesteron. De asemenea și în timpul sarcinii pot să apară aceste manifestări, dar și la bărbați când nivelul de testosteron este scăzut. 

Vezi și: De ce este un obicei greșit să dormi cu aceleași pijamale două nopți la rând 

Cum poți să faci?

Ca să scapi de transpirațiile nocturne, există câteva lucruri pe care poți să le faci. În primul rând, asigură-te că salteaua pe care dormi nu reține căldură și nu limitează fluxul de aer. Pe piață există produse făcute din materiale cu proprietăți de răcire.

De asemenea, optează pentru lenjerii de pat din bambus și mătase și controlează temperatura din dormitor. O temperatură scăzută a camerei te va ajuta, de asemenea, să dormi mai repede. La fel de indicat este să eviți să consumi alcool, băuturi cu cofeină și mâncare condimentată înainte de somn. 

Pont: Ca să reglezi temperatura corpului, consumă un pahar mic cu apă rece înainte să mergi la culcare!

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg