Fermecătoarea pisică Albastra de Rusia

1 46556 original jpg jpeg

E greu să-i rezişti şarmantei pisici cu ochii de culoareasmaraldului! Blăniţa de catifea cu reflexe argintii,figura zâmbitoare şigraţia cu care păşeşte sunt doar câteva dintre caracterisitcile care odiferenţiază de surorile sale.

Blăniţa sa gri-albăstruie,cu reflexe argintii,nu are nici urmăde pată.Puii au un aspect tigrat,care dispare în timp.Deşi pare pretenţioasă,blaniţa ei nu nu are nevoie de întreţinere specială. Trebuie doar periată dincând în când. Nupentru c-ar avea neapărată nevoie,deoarece năpârleşte foarte puţin,ci pentru că-i face mare plăcere.

Originea sa,un mister

Nu se ştie mare lucru despre originea ei. Se pare că a fost adusăîn Marea Britanie de către marinarii ruşi,de unde şi numele ei. Alţii

cred însă că provine de pe coastele Mediteranei.

E discretă şi devotată

Tăcută şi discretă,are un caracter independent. Nu încearcă să sefacă plăcută,aşa că nu are nicun sens să încerci să-i schimbi apucăturile.Dacă o laşi în pace,pisicuţa va fi aproape docilă. Te va urmări peste tot,darnu va fi prea insistentă. Fă-i un locuşor numai al ei,în care poate staliniştită,departe de privirile sau atenţia excesivă a membrilor familiei. Pentrucă nu suportă agitaţia,se adaptează cu greu convieţuiriicu alte animale şi se ataşează de o singură persoană. Nu îi plac străinii şi nue afectată dacă stă toata ziua singură.

Stă bine la capitolul sănătate

Trăieşte peste 15 ani. Are oase fine,muşchi bine dezvoltaţi şi o graţie neegalată. Nu are probleme de sănătatespecifice,dar după ce împlineşte opt ani trebuie s-o duci anual la un controlde rutină. Singurul defect:este mâncăcioasă şi poate deveniobeză.

Ştiai că...

Forma capului ei prezintă şapte regiuniperfect plane?

Se mai numeşte pisica de Malta,Arhanghelulalbastru,Îngerul Albastru,Straina albastră,Spaniola albastră,pisica rusescăcu blană scurtă?

Puii au ochi albaştri,devin galbeni la o lună de la naştere,apoi verzi,iar culoarea se accentuează odată cu vârsta?