Floarea de ceară îngrijire. Ce îi prieşte şi ce nu minunatei plante

1 69716 original jpg jpeg

Floarea de ceară îngrijire. Dacă-ţi doreşti o floare care să se adapteze bine mediului din interiorul casei tale, atunci floarea de ceară este alegere potrivită.

Floarea de ceară sau Hoya este o plantă agăţătoare cu flori mici,ca de ceară. Rămâne verde tot timpul anului,iar florile ei au un parfum puternic. Dacă-i atingi florile,elimină picuri de apă ca nişte lacrimi,de aceea este numită şi „Lacrimile Maicii Domnului”.

Floarea de ceară îngrijire - Unde o aşezi?

Hoya preferă spaţiile luminoase,dar numai patru ore de soare direct zilnic. Nu e indicat să fie ţinută în bătaia curenţilor de aer. Pe timpul nopţii temperatura camerei în care se află să aibă circa18 grade Celsius,iar ziua puţin peste 21 de grade Celsius. Ai grijă să n-o muţi prea des.

Umiditatea nu-i prieşte

Între două udări,este bine să laşi pământul să se usuce puţin. Dacă are prea multă apă,floarea de ceară îşi îngălbeneşte frunzele. Nu se simte bine în spaţiile cu multă umiditatea. În ceea ce priveşte fertilizarea,îngrăşămintele se folosesc în cantităţi mici,la fiecare două luni,dar numai primăvara şi vara.

Floarea de ceară îngrijire - Primăvara îi schimbi ghiveciul

Dacă ghiveciul vechi i-a devenit neîncăpător,primăvara e un moment prielnic mutării florii de ceară într-unul mai mare. Pentru asta,ai nevoie de pământ special pentru flori alcătuit din amestec de turbă şi nisip care se drenează bine.

Credit foto:Shutterstock